Kultura

U Splitu otvorena izložba na kojoj izlaže četrnaest dubrovačkih umjetnica

ugd split
U Galeriji umjetnina Split u četvrtak je otvorena splitska epizoda velikog suradničkog međumuzejskog projekta Vidljive / The Visible Ones.
Otvorenju su prisustvovali i ravnatelj UGD-a Tonko Smokvina i jedna od kustosica izložbe, naša muzejska savjetnica dr.sc. Rozana Vojvoda. Na otvorenju je bilo i nekoliko dubrovačkih umjetnica čiji su radovi također predstavljeni na ovoj izložbi i to Nives Sertić, Ivana Pegan, Ivona Vlašić, Ivana Jelavić, Ana Pozar Piplica te Matea Šabić Sabljić.
Na izložbi Vidljive izlaže ukupno četrnaest dubrovačkih umjetnica, a osim navedenih tu su još i Ana Opalić, Tina Gverović, Dubravka Lošić, Mariana Pende, Ivana Dražić Selmani, Mara Bratoš, Anabel Zanze i Katarina Ivanišin Kardum.
Projekt i izložba Vidljive nastao je u suradnji MSU Zagreb, MMSU Rijeka, Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik, Muzej likovnih umjetnosti i Galerija umjetnina Split te je rezultat istraživanja zastupljenosti umjetnica u umjetničkim zbirkama muzejskih institucija, a ujedno predstavlja i određene aspekte i mapiranje suvremene umjetničke prakse autorica u Hrvatskoj.
Nakon premijernog prikazivanja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, kao i u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, izložba Vidljive sinoć se otvorila u Galeriji umjetnina u Splitu gdje donosi izbor radova šezdeset umjetnica uključenih u projekt.
U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložba se otvara 13. travnja.

Pročitajte još

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist