Aktualno

U Registru državne imovine 197 objekata iz Dubrovnika

Krovovi grada

Prvi jedinstveni i javno dostupan Registar državne imovine u Hrvatskoj objavljen je u danas na web stranicama Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), a u njemu se među ukupno više od 380 tisuća različitih nekretnina, podjeljenih u devet kategorija, nalazi najviše, više od 298 tisuća šuma i šumskog zemljišta, ali i gotovo 28 tisuća stanova.

Od tog broja, 197 rezultata na dvadeset stranica su nekretnine iz Dubrovnika. Radi se o stambenim objektima, poslovnim prostorima, građevinskim zemljištima i građevinama i slično. Ukupno, u Dubrovačko neretvanskoj županiji ima 414 rezultata iz Registra.

Inače, Registar su u sjedištu Vlade predstavili predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji su naglasili važnost objave popisa državne imovine koji treba skrenuti pažnju javnosti s države na oko 119 korisnika državne imovine i njihovu odgovornost za pravilno korištenje te imovine.

Popis registra državne imovine možete pogledati ovdje.

 

A država u svom vlasništvu ima tvrtke u kojima ima upravljačka prava, najčešće oko deset posto.  Što se tiče poslovnih udjela, s 10,05 posto Atlantska plovidba je najvrednija, a najviše poslovnog udjela država ima u tvrtki Auto Dubrovnik – čak 23, 82 posto. Također, dioničko društvo Dubrovački podrumi s državom ‘dijeli’ 8, 32 posto.

Država ima 55 posto vlasništva Zračne luke Dubrovnik d.o.o., a ostatak  dijeli s Gradom Dubrovnikom, Županijom te naravno, Općinom Konavle.
Od zanimljivijih i zvučnijih imena dalo bi se dodati još i Belvedere d.d. (u stečaju) gdje država ima 0, 19 posto udjela, zatim TUP d.d. sa 6, 11 posto, Villu Dubrovnik s 12, 66 posto, IN TREND d.o.o. sa 17,56 posto… Što se tiče hotela, država sudjeluje uglavnom do deset posto, osim u Hotelima Maestrali gdje nosi udio od čak 77,7 posto.

Popis dionica i poslovnih udjela možete također pogledati ovdje.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist