Aktualno

U Registru 434 branitelja više nego lani

registar branitelja

Broj hrvatskih branitelja upisanih u Registar branitelja, povećao se od datuma njegove objave, 19. prosinca 2012. Sada ih je 434 više.

U trenutku kada se registar objavljivao, bilo je slučajeva kojima se priznavao status branitelja. Postupci koji su u međuvremenu završeni, i osobe koje su dobile svoj status, upisane su u sam registar i to je razlog zašto on broji nešto više osoba, piše Dnevnik.hr.

Inače, uzmemo li u obzir pretpostavku da su neka imena izbrisana, ispada da je broj novih imena, veći od 434. Na dan objave koja je bila 19. prosinca prošle godine u registru je bilo 502.678 branitelja, a sa zadnjim danom listopada ove godine, broj je narastao na 503.112, kažu na Dnevniku.hr.

Veći broj branitelja, objasnili su iz ministarstva branitelja: 'Nešto veći broj osoba u registru hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata lako je objašnjiv, ako uzmemo u obzir da je do javne objave registra još uvijek bio u tijeku jedan dio postupaka reguliranja pravnog statusa hrvatskog branitelja i utoliko je ministarstvo branitelja po završetku pojedinog postupka ažuriralo podatke u Registru. Ministarstvo branitelja podatke MORH-a i MUP-a samo objedinjuje. I prijave građana protiv onih za koje sumnjaju jesu li stvarno bili branitelji prosljeđuje Ravnateljstvu policije. U 2013. bilo ih je protiv 1.183 osobe.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist