Zanimljivosti

U PONEDJELJAK Otvaraju se NP Mljet i Park prirode Lastovsko otočje

mljet nacionalni park

NP Mljet i Park prirode Lastovsko otočje otvaraju vrata posjetiteljima u ponedjeljak, 11. svibnja. Naime, u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19, odlukom Vlade Republike Hrvatske, 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode počinju s radom.

Uz promotivne cijene ulaznica u razdoblju do 18. lipnja 2020. posjetitelji će u NP Mljet imati priliku posjetiti naše najstarije morsko zaštićeno područje. U želji da Park bude dostupniji prvenstveno domaćim posjetiteljima, cijena ulaznica u promotivnom razdoblju iznosi 50 kuna za odrasle te 30 kuna za učenike i studente. Ulaz za djecu ispod 7 godina je i dalje besplatan. Ulaznica uključuje i vožnju električnim brodom te posjet otoku Sv. Marija u srcu Velikog jezera. Više informacija je na poveznici.

Park prirode Lastovsko otočje
U okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19, odlukom Vlade RH, Park prirode Lastovsko otočje će ponovno biti otvoren za posjetitelje, također od ponedjeljka. Posjet parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda. Više informacija je na poveznici.

Izvor: Koronavirus.hr

Pročitajte još

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist