Crna kronika

U PJEŠAČKOJ ZONI CAVTATA Maloljetnik električnim romobilom naletio na 79-godišnju pješakinju

cavtat riva

Teže ozljede zadobila je pješakinja na koju je protekle nedjelje u Cavtatu električnim romobilom naletio maloljetnik. Kako navode iz Policijske uprave dubrovčako-neretvanske, do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom krećući se pješačkom zonom Trumbićevog puta u Cavtatu i pri tom naletio na 79-godišnji pješakinju koja je pala na kolnik i zadobila teške tjelesne ozljede.
Vozač je na romobilu prevozio još jednu maloljetnu osobu, pri čemu oboje nisu koristili zaštitnu kacigu. Pjašakinja je prevezena u dubrovačku bolnicu te je, nakon ukazane liječničke pomoći, puštena na kućnu njegu.
Zbog izazivanja prometne nesreće koja je za posljedicu imala teže ozlijeđenu osobu, policija protiv maloljetne osobe podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Što kaže zakon?

Banner 300x250 DU 1

Osobnim prijevoznim sredstvima smiju upravljati osobe s navršenih 14 godina,  dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu.
Vozači osobnih prijevoznih sredstava na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje, a na osobnom prijevoznom sredstvu smije se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom.

Pročitajte još

OSTAO BEZ GOTOVO 2 TISUĆE EURA Pronašli mu marihuanu, odbio test na droge

Dulist

NA KARASOVIĆIMA Dubrovački carinici u BMW-u pronašli 63.665 komada tableta

Dulist

Pijan motociklist udario u nogostup, pao i teže se ozlijedio

Dulist