Aktualno

U petak simpozij “Turizam i ugostiteljstvo”

Dubrovnik

 
Prateći svjetske trendove Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) , organizira simpozija  simpozij na temu "Turizam i ugostiteljstvo; Novi trendovi u inovacijama, upravljanju ljudskim potencijalima i obrazovanju".

Simpozij, na kojem će se okupiti ugledni domaći i strani stručnjaci iz područja turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i obrazovanja, održat će se u petak, 9. studenog od 8 do 15 sati, u Dubrovniku, u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik. 

Cilj simpozija je sudionike upoznati s novonastalim trendovima u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Osim toga, na simpoziju će biti predstavljene najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz navedenih područja, s fokusom na uvođenje inovacija, upravljanje ljudskim potencijalima i obrazovanje.

Simpozij je namijenjen stručnjacima u turizmu (izvršnim direktorima, voditeljima odjela i drugom stručnom osoblju) te akademskom osoblju (visokoobrazovnih institucija i strukovnih srednjih škola).

U prvom dijelu simpozija Miroslav Dinčić, stručnjak s više od dvadeset godina međunarodnog iskustva na zahtjevnim menadžerskim funkcijama u turizmu, održat će izlaganje na temu "Budući trendovi i inovacije u turizmu", a u svom izlaganju  osvrnut će se na današnje poslovno okruženje hotela i resorta kao i na ključne trendove koji utječu na razvoj turizma. Osim toga, identificirat će poslovne prilike koje će se u budućnosti pojaviti kao rezultat promjena uzrokovanih aktualnim trendovima.
 
Na pitanja, na koji način definirati i prepoznati ključne kvalitete ljudskog kapitala potrebne za ostvarivanje strateških ciljeva tvrtke te kako kvalitetno zapošljavati, razvijati i zadržati željeni kadar, sudionicima će odgovoriti ugledni stručnjak za upravljanje ljudskim potencijalima, dr. Hrvoje Kenfelj tijekom prezentacije "Nova paradigma ljudskih potencijala u ugostiteljstvu i turizmu".
 
Iznimno je važno u poslovanju veliku pozornost dati uvođenju i provođenju najviših načela održivosti i društvene odgovornosti. O tome će u svom izlaganju, "Individualna i korporativna odgovornost; te Stvaranje budućnosti u uslužnom sektoru", govoriti Sergio Foti, stručnjak s više od dvadeset godina međunarodnog iskustva u hotelijerskoj industriji.

Simpozij će sudionicima osigurati priliku za šire razmatranje aktualnih problema i predstavljanje novih ideja za napredak gospodarskog segmenta koji je ključan za ekonomski napredak Hrvatske.

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist