Aktualno

U PETAK Konferencija ‘Dubrovački medijski dani’, stiže i ministrica Obuljen Koržinek

ugd djeca04

Šesnaesta međunarodna znanstvena konferencija Dubrovački medijski dani održat će se 29. i 30. rujna 2023. na Sveučilištu u Dubrovniku s vrlo aktualnom temom: Istraživanje dezinformacija: Trenutačni trendovi i perspektive (Disinformation Research: Current Trends and Perspectives).

Pozvani govornici ovogodišnje konferenciju su profesor Claes H. de Vreese sa Sveučilišta u Amsterdamu, Nizozemska, a održat će izlaganje s temom: The AI (r)evolution in communication, i profesorica Samantha Bradshaw s American Sveučilišta iz SAD-a s temom: Disinformation & Democracy: Challenges on the Horizon.

Svečano otvaranje Konferencije održat će se u petak, 29. rujna, od 18:30 na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik, a sudionike Konferencije pozdravit će potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, programski direktor Europskog opservatorija za digitalne medije (EDMO) Paolo Cesarini, Holgar Haibach u ime Zaklade Konrad Adenaueur te predstavnici Sveučilišta prorektorica Sanja Žaja Vrbica i pročelnik Odjela za komunikologiju i koordinator projekta ADMO Mato Brautović.

Na ovogodišnjoj konferenciji prijavljeno je 45 radova i više od 90 autora iz 23 države svijeta. Radni dio programa konferencije, u subotu, 30. rujna, moći će se pratiti uživo putem Zoom platforme.

Uz predavanja znanstvenika, istraživača, profesora i stručnjaka, održat će se i dva panela; prvi s temom Izazovi dezinformacija i umjetne inteligencije za EU: regulacija, suradnja i protumjere na kojem će sudjelovati predstavnici akademske zajednice i Europske unije. Na drugom panelu bit će predstavljen pilot program Agencije za elektroničke medije i Ministarstva kulture i medija o uspostavi novih centara za provjeru činjenica.

Nakon plenarne sesije, slijedit će paneli koji će se baviti različitim temama vezanima uz dezinformacije: informacijske operacije Rusije, psihologija dezinformacija, istraživački okviri i metode za otkrivanje dezinformacija, utjecaj dezinformacija na javno mišljenje, dinamika društvenih medija i korištenje umjetne inteligencije u otkrivanju i suzbijanju dezinformacija.

Dodatno, u suradnji s Agencijom za elektroničke medije, održat će se radionice o provjeri činjenica i postupku učlanjivanja u Europsku mrežu za provjeru činjenica.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist