Crna kronika

U padu s električnog romobila teže ozlijeđeno dijete

policija mup vjezba 7

Teške tjelesne ozljede zadobilo je maloljetno dijete u padu s električnog romobila. Nažalost, nije nosilo zaštitnu kacigu. Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dijete se kretalo kolnikom ulice Žrtava s Dakse te je na ravnom cestovnom potezu, zbog neprilagođene brzine, izgubilo nadzor nad upravljačem romobila s kojim je palo na kolnik i nastavilo nekontrolirano kretanje po kolniku uslijed čega je zadobilo teže tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći dijete je prevezeno u dubrovačku bolnicu gdje je zadržano na daljem liječenju.

Iz Policijske uprave napominju kako električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina! Također, na električnom romobilu smije se prevoziti samo osoba koja upravlja istim i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.
-Dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika – objavila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

 

Pročitajte još

PROMETNA NA VOJNOVIĆU Udario pješaka pa pobjegao

Dulist

ZAHVALJUJUĆI GRAĐANIMA Provalnik (39) pronađen i uhićen u rekordnom roku!

Dulist

Utopio se muškarac kod Kalamote

Dulist.hr