Grad

U OBILASKU GORNJIH SELA Raguž čuvao ovce i krave

raguz gornja sela krava1

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž obišao je danas obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području Gornjih sela Orašca, gdje je, među ostalim, čuvao ovce i krave.

Kako javljaju iz Gradske uprave dogradonačelnik zadužen za komunalne poslove i gospodarstvo iz prve ruke se upoznao s tehnologijom proizvodnje u nekoliko gospodarstava u Mrčevu i Kliševu.

Proizvođači ekoloških poljoprivrednih proizvoda s ovog područja zadovoljni su plasmanom svojih proizvoda, istaknuli su u razgovoru, ali podržavaju projekt osnivanja gradske poljoprivredne zadruge i trgovine s ponudom malih OPG-ova.

Prema najavi gradonačelnika Andra Vlahušića Grad Dubrovnik, Vodovod. d.o.o. i JVP Dubrovački vatrogasci osigurat će besplatnu opskrbu cisternama za mještane Riđice, Mravinjca i Mrčeva, gdje su u tijeku radovi na drugoj fazi izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornjih sela.

– Besplatna opskrba će započeti nakon što se u potpunosti završi priključenje na sustav korisnika u Kliševu, Gromači i Ljupču, što se očekuje kroz desetak dana – izvijestio je jutros prilikom obilaska zamjenik Raguž.

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA i u 2016. planiraju niz aktivnosti na revitalizaciji rubnih gradskih područja, razvoju ruralnog turizma i poticanju proizvodnje autohtonih i tradicijskih proizvoda. Jedan od značajnijih EU projekata svakako je „Agribiznis“ odobren u okviru programa prekogranične suradnje HR – BIH, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna, a čije aktivnosti uključuju analizu stanja i budućih potreba na ruralnim područjima, edukacije poljoprivrednih gospodarstava kroz dvije godine i organizaciju sajmova tradicijskih proizvoda.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist