Sport

LIGA NACIJA U napetoj završnici Hrvatska ipak odnijela pobjedu protiv Škotske

kramaric instagram hns

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je protiv Škotske u Ligi nacija rezultatom 2:1, u napetoj utakmici odigranoj na stadionu Maksimir u Zagrebu. Škotska je povela u 32. minuti nakon nesretnog autogola Duje Ćalete-Cara, koji je pokušao izbaciti loptu iz opasne zone.

Ipak, Hrvatska je brzo odgovorila – već u 36. minuti mrežu je zatresao Matanović, donijevši izjednačenje. U 70. minuti Andrej Kramarić postigao je pogodak za preokret i vodstvo Hrvatske od 2:1, čime je osigurao pobjedu. U posljednjim sekundama utakmice, u 90. minuti, Škotska gotovo došla do izjednačenja, no zahvaljujući VAR-u gol je poništen. Riječ je o situaciji u kojoj je Jakićeva nespretna intervencija umalo osigurala gostima konačnih 2:2.

Poseban trenutak na Maksimiru bio je službeni oproštaj Marcela Brozovića, koji je s 99 nastupa završio svoju reprezentativnu karijeru. Zagrebačke tribine ispratile su “Epic Broza” velikim pljeskom, odajući priznanje jednom od ključnih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

Banner 300x250 DU 1

Atmosfera ispred stadiona bila je izvanredna. Navijači obje reprezentacije, Hrvati i Škoti, okupljali su se zajedno, ispijajući pivo i uživajući u prijateljskoj atmosferi, što je posebno upečatljivo uoči utakmice. Škotski navijači, poznati po svom prijateljskom stavu prema Hrvatima, dočekani su s velikim simpatijama, a zajednički dolazak na stadion još je jednom pokazao koliko su ovi susreti više od nogometa.

Pročitajte još

Novi Beograd odnio pobjedu protiv Jugaša u Gružu

Dulist

HRVATSKI USPJEH NA TATAMIJU Oberan i Violić osvojile medalje u Abu Dhabiju

Dulist

[TEMAT MORE] Daljinska plivačica Dina Levačić čija priča inspirira mnoge

Dulist