Kultura

U ČILIPIMA Klapa Kaše i Tamburaški orkestar HRT-a predstavljaju album ‘Kolendo, kolendo, veselo, veselo’

klapa kase trpeza 2023 5

U prosincu prošle godine Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold na koncertu iz ciklusa U ozračju tambure ugostili su dubrovačku klapu Kaše. Programom posvećenim kolendama, sjajnim izvedbama pjesmama koje se pjevaju u zimsko doba razgalili su zagrebačku publiku. Za jedinstveni spoj tamburaškog orkestra i klape pobrinuo se maestro Leopold koji je načinio sve orkestralne aranžmane tradicionalnih dubrovačkih kolendi kao i onih iz drugih dijelova Dalmacije, a veliki posao oko prikupljanja, bilježenja i obrade za suvremenu klapsku izvedbu tih napjeva učinio je vođa klape Kaše Vicko Dragojević.

Uspješna glazbena suradnja nije se zaustavila na koncertnoj izvedbi već je, osim što je snimljena za radijsko i televizijsko emitiranje, trajno zabilježena i na nosaču zvuka. Album pod nazivom Kolendo, kolendo, veselo, veselo tradicijsko je blago muziciranja i običaja dubrovačkog kraja i okolice, nastalo u suradnji diskografske kuće Scardona i Hrvatske radiotelevizije.

Prizivajući toplinu i veselje blagdanskog razdoblja koje je pred nama ovim putem pozivamo Vas u petak 15. prosinca u Čilipe na promociju albuma u Zavičajni muzej Konavala u 18 sati te u 19.30 na koncert u Crkvu sv. Nikole, gdje će skladbe s nosača zvuka predstaviti Tamburaški orkestar HRT-a i klapa Kaše pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, uz posebne gošće žensku klapu FA Linđo.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist