Kultura

U ČAST PARCU U Dubrovačkim knjižnicama otvorena izložba Vulka Hajdića

izlozba dkd hajdic 2

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te u okviru 1050. Feste sv. Vlaha u prizemlju Narodne knjižnice Grad u ponedjeljak, otvorena je izložba Vulka Hajdića “Svaki kamen-Vlahov znamen”. Predgovor za izložbu napisao je povjesničar umjetnosti, Ivan Viđen, koji je zajedno s autorom fotografskih radova, otvorio ovogodišnju izložbu posvećenu zaštitniku grada Dubrovnika, svetom Vlahu. Za postav izložbe zaslužni su slikar i restaurator Robert Kralj i Marta Baće.

Izložba se sastoji od fotografija različitih oblika zatečenih na zidovima dubrovačkih kuća.

– Najintrigantnije su one koje na prvi momenat ni ne znate što je, ali čim se približite, lako ćete ih prepoznati – objasnio je Viđen komentirajući kako je dubrovačka publika vizualno kodirana da prepozna lik svetoga Vlaha.

– Kako bi lik svetog Vlaha vidjela publika koja nema naš kulturni kontekst, možda bi vidjela nešto drugo, ali bi zasigurno vidjela nešto što je privuklo i njega – dodao je Viđen.

Autor izložbe svim je okupljenima poželio da uživaju u izložbi barem upola koliko je on uživao u stvaranju ove fotografske priče svetog Vlaha.

– Jedna preporuka za vas kada sutra budete šetali gradom, podignite pogled i pogledajte neku fasadu, možda bude zanimljivo. Vjerujte mi na riječ, isplatit će se – za kraj je poručio Vulko Hajdić.

Izložba će ostati otvorena za sve posjetitelje do 18. veljače.

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist