Grad

TUŠ-u odobren projekt za obrazovanje odraslih vrijedan 202.000 eura

tus turisticka ugostiteljska01

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik prijavila je Projekt suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse u području strateškog partnerstva za obrazovanje odraslih, Key Skills for European Union Hotel Staff, na natječaj Erasmus+, za ključnu aktivnost 2 u području obrazovanja odraslih.

Iz TUŠ-a javljaju kako je Agencija za mobilnost i programe EU ocijenila Projekt kao najbolji od svih prijavljenih i odobrila financijsku potporu od 202.023 eura. Važno je istaknuti da je ovo jedan od ukupno dva odobrena projekta na ovom natječaju u Republici Hrvatskoj, a jedini iz naše županije.

– Ovo je još jedan izuzetan uspjeh Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je dobila ulogu koordinatora projekta čime će proširiti međunarodne aktivnosti i steći nova iskustva radeći s partnerima iz UK, Latvije, Italije, Slovenije i Rumunjske. Važno je naglasiti da je projekt osmišljen i napisan u suradnji s Primrose Publishing UK, privatnom tvrtkom koja se bavi razvijanjem i promoviranjem materijala za podučavanje i učenje stranih jezika. Osim upravljanja projektom aktivno ćemo sudjelovati u svim mobilnostima i projektnim aktivnostima kroz koje ćemo promovirati Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku na međunarodnoj razini – ističe ravnatelj škole Antun Perušina.

– Osim toga naša je Škola kao jedan od partnera u europskom projektu pod nazivom „eCuisine“ s ciljem razvijanja razboritog pristupa kulturi prehrane kako za turiste tako i za osoblje na području gastronomije stvorila model za interaktivno učenje u svrhu poboljšanja strukovne konverzacije između gosta i osoblja u ugostiteljstvu. Razvijena mobilna aplikacija omogućit će lakši i brži izbor tradicijskih jela, širiti znanja iz gastronomije, povijesti, kulture, geografije itd. regije iz koje potječe, te dati brojne odgovore na zdravstvene, vjerske i kulturološke kontraindikacije i to na jezicima partnera (hrvatskom, engleskom, njemačkom, slovenskom, litavskom i latvijskom). Osim toga poslužit će kao izvrstan didaktički materijal za učenje ne samo u gastronomiji već i na području stranih jezika, a što je izuzetno važno bez ikakve naknade – kaže Perušina.

Iz TUŠ-a napominju da Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik i ove godine sudjeluje u radu Godišnje skupštine „AEHT-e“ (Europsko udruženje hotelijerskih škola) koja će se održati u Beogradu od 17. do 22. studenog 2014., a tijekom koje će se održati i natjecanje učenika i studenata iz područja turizma i ugostiteljstva.

– Od izuzetne je važnosti sudjelovati u radu Skupštine i nazočiti brojnim radnim sastancima na kojima će se raspravljati o načinima unaprijeđenja obrazovanja na području turizma i ugostiteljstva s primjerima dobre prakse, te omogućiti našim učenicima da sudjeluju na međunarodnom natjecanju. Iskoristit ćemo priliku da i ove godine na najbolji mogući način predstavimo ne samo Školu već svoj Grad, Županiju i Republiku Hrvatsku – zaključuje ravnatelj Perušina.

Pročitajte još

TURISTIČKI REZULTATI SRPNJA od 80 tisuća turista u županiji, 24 tisuće ih je u Gradu!

Dulist.hr

IZVRSNI REZULTATI PK JUGA Gradonačelnik ugostio plivače

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist