Grad

TURISTIČKI RAST Dubrovačka zima sa sve više posjetitelja

turisti pile guzva kisa014

Dubrovnik je i u siječnju nastavio ostvarivati dobre turističke rezultate. Tako je prema podacima sustava E-visitor u siječnju ostvareno 11 657 dolazaka, što je povećanje od 31 posto, kao i 34 848 noćenja ili 35 posto više nego u siječnju 2016. godine.

Na prvom mjestu broja posjetitelja su domaći gosti (Hrvatska), slijede susjedi iz BiH, potom Koreja, Francuska, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Španjolska, Albanija, Njemačka.
-Raznovrsni sadržaji i ljepota grada, bogata povijest i baština samo su neki od razloga odabira grada za kratki zimski odmor, a izvrsnim ostvarenjima pogodovala je i činjenica da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula, te nastavljen let iz Londona, čime se našim gostima posebno s dalekih tržišta znatno olakšava putovanje prema Dubrovniku – naveli su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Najviše noćenja ostvareno je u hotelskim objektima, ali bolju popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti.
-U Dubrovniku boravi i produkcijski tim za snimanje filma „Robin Hood Origins“, a započela je i auto-prezentacija novog modela Nissan Micra, što je također značajno za povećanje turističkog prometa u Dubrovniku u ovom razdoblju – ističu iz TZ-a.
Ako se usporede ostvarenja turističkog prometa kroz tri zimska mjeseca razvidno je da je razdoblje od početka studenog 2016. do konca siječnja 2017. bilo vrlo uspješno, odnosno u tom je razdoblju zabilježeno 51 789 dolazaka ili trideset posto više nego za isto razdoblje – odnosno od studenog 2015. do konca siječnja 2016., a realizirano je 130 245 noćenja što predstavlja povećanje od 31 posto.

-Očito je da su novi letovi, turistički programi i posebno Dubrovački zimski festival doprinijeli snažnom napretku zimskog turizma u Dubrovniku, čime se naš grad približava ostvarenju cilja cjelogodišnjeg turističkog poslovanja. Za Festu sv. Vlaha i Dana grada Dubrovnika očekujemo oko 2 tisuće posjetitelja koji će nazočiti vjekovnoj dubrovačkoj festi – zaključuju iz TZ-a.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist