Sport

Tucak odredio 15 Barakuda za Euro, na popisu i petorica jugaša

barakude ep 2024

Izbornik Ivica Tucak odredio je konačan popis igrača za Europsko prvenstvo koje se od 4. do 16. siječnja igra u Dubrovniku i Zagrebu. S popisa 18-ice igrača koji su bili na završnim pripremama otpali su centar Ivan Krapić, vratar Mate Anić, te branič Andrija Bašić.
– Odmah moram napomenuti da će Ivan Krapić svejedno cijelo vrijeme biti s nama, s reprezentacijom cijelo Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač. Sjedit će tijekom utakmica s nama na klupi, ali će kao kapetan i dalje s nama biti prisutan cijelo vrijeme. On je nama izuzetno važan u tom pogledu – veli izbornik Tucak.
U zapisnik utakmica će međutim, kao kapetan biti upisan Marko Bijač koji je i inače zamjenik kapetana reprezentacije.
– Odluka o ovoj trojici igrača je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na Prvenstvo s trojicom centara, dakle i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen, bolestan Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ukoliko se, ne daj Bože kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se ‘krpati’ s Burićem, Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača – rekao je izbornik.
Na popisu 15 Barakuda koje će na domaćem terenu braniti naslov prvaka nalaze se i igrači Jug Adriatic osiguranja. To su Toni Popadić, Rino Burić, Marko Žuvela, Filip Kržić i Franko Lazić. Barakude 1. siječnja 2024. stižu na prvi trening u Gružu.
Hrvatska je u skupini A, Divizije I zajedno s momčadima Španjolske, Francuske i Crne Gore. Prva je utakmica na rasporedu, 4. siječnja 2024. protiv Španjolske u 20.15 sati u Dubrovniku, uz prijenos na HTV 2.

Izvor: hvs.hr

Pročitajte još

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

Dulist

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist