Aktualno

TRI NAGRADE STIŽU U DUBROVNIK Vladimiru Bakiću priznanje ‘Anton Štifanić’

c vladimir bakic008

Rovinj je šampion hrvatskog turizma. Nagrada je to koja se dijeli na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji su se ove godine održali u Šibeniku. Tri nagrade s drugog dana ove manifestacije stižu u Dubrovnik. Naime, priznanje ‘Anton Štifanić’ za 2021. godinu u kategoriji pojedinca dobio je dugogodišnji direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić.
Marina godine je ACI marina Dubrovnik, koja je i u četvrtak navečer proglašena najboljoj srednjom marinom.
Agencija godine je pak Adriatic DMC iz Dubrovnika, koja je već ponijela titulu najbolje srednje putničke agencije. Uz Bakića, priznanje Anton Štifanić u kategoriji pojedinca dobio je i predsjednik Hrvatske udruge privatnih brodara Arsen Ercegović. Isto priznanje u kategoriji tvrtke, ustanove ili udruge dobila je Udruga hrvatskih putničkih agencija.

Vlasnik hotela Borovnik u Tisnom Dane Slamić dobio je nagradu za životno djelo, a posthumno i Franko Lukež, istaknuti istarski gastronomski novinar i predsjednik Hrvatskog sommelier kluba.

Kulturne atrakcije godine su Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku te Providurova palača u Zadru. Prirodna atrakcija godine je Park prirode Velebit, događaj godine Retropatija, dok je hotel godine Grand Park Hotel u Rovinju. Restoran godine je Zoi iz Splita. Nagrada za kamp godine otišla je kampu Istra Premium Camping Resort. Valamar Riviera i Udruga malih hotela dobili su posebno priznanje za primjenu principa razvoja održivosti, dok je priznanje za doprinos promocije Hrvatske dobio Luka Modrić.
-Hrvatska je danas jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika. U skladu s novim trendovima ove godine smo po prvi puta nagradili i predvodnike u razvoju načela održivog turizma, a s obzirom kako su sportaši jedni od naših najboljih promotora u svijetu, po prvi puta smo dodijelili i posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske u svijetu, koje je pripalo Luki Modriću. Dosadašnji rezultati ne bi bili mogući bez odlične suradnje Vlade RH i svih dionika u turističkom sustavu te s pogledom prema naprijed i prema budućnosti hrvatskog turizma kojeg želimo graditi kroz održivost i digitalnu tranziciju, ovim putem čestitam svim finalistima i nagrađenima i hvala vam što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i boljim – istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prema riječima direktora HTZ-a Kristjana Staničića Hrvatska se danas nalazi među zemljama s najbržim oporavkom turizma.

-Činjenica da smo već u ovoj godini praktički izjednačili rezultat turističkog prometa iz rekordne 2019., dok ćemo onaj financijski najvjerojatnije i premašiti, ne bi bila moguća bez čvrste sinergije javnog i privatnog sektora, kao ni bez predanog rada svih turističkih djelatnika. Zasluge idu i kolegama iz ostalih djelatnosti i sektora koji su usko povezani s turizmom. Upravo je to zajedništvo hrvatskom turizmu omogućilo da u ovim izazovnim vremenima ostvaruje pozitivna kretanja, a našoj zemlji odličnu i konkurentnu poziciju na globalnom turističkom tržištu. Iako smo večeras nagradili samo neke pojedince i turističke subjekte, najveća nagrada za sve nas je ovo večerašnje pozitivno ozračje, ali i optimizam prema budućnosti hrvatskog turizma – poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist