Zanimljivosti

TREĆE IZDANJE ‘STRAHA OD KUPINE’ DANIJELE CRLJEN Veseli ovo, baš veseli! I drugi roman je pri kraju!

danijela crljen strah od kupine 1

‘Strah od kupine, roman prvijenac naše sugrađanke Danijele Crljen, svjetlo dana je ugledao u ljeto 2021. godine. Prva dva izdanja rasprodana su, pa se izdavačka kuća odlučila i na treće. Autorica, rodom Splićanka koja je ujedno i direktorica ACI marine Slano, a zanimljivost je da je i nećakinja našeg poznatog pjevača Tedija Spalata, podijelila je s nama dojmove.

-Veseli ovo, baš veseli! Osjećam ogromnu zahvalnost jer nisam očekivala previše, ma nisam očekivala ništa, a knjiga, izgleda, živi i dijeli se, kupuje, posuđuje, kola među ljubiteljima štiva i onima koji će to tek postati-rekla nam je Danijela.

‘Strah od kupine’ u međuvremenu je ušao i na popis lektire jedne riječke gimnazije i Crljen se, kazala nam je, nada da će gimnazijalce približiti domaćoj književnosti, a ne ih odvratiti od nje.

-Dvije godine su prošle, a i dalje se događaju neki književni susreti na kojima je Kupina prisutna, ja joj tada dam glas i ta druženja budu baš ugodna. Volim osjetiti publiku koja čita. Sretna sam zbog čitanosti, ponajviše zbog izdavača Naklade Fragment i zbog moje urednice Julijane Matanović čija izdavačka kuća Lađa od vode, usput budi rečeno, uskoro objavljuje zbornik kratkih priča ‘Burza rada’. Julijana mi je još jednom ukazala čast pozvavši me da sudjelujem u ovom projektu kao jedna od autorica. Dvanaest autorica piše o dvanaest zanemarenih, pomalo zaboravljenih ženskih zanimanja. Bit će to krasna zbirka-najavila je Danijela koja nam je otkrila da je njen drugi roman pri samome kraju.

Još mi treba malo vremena da zaokružim pa onda ide brušenje, uredništvo, lektura… Volim i taj dio, ništa manje od pisanja, jer uključuje stalno čitanje i bivanje u tekstu. Kad će? Nemam pojma. Kad tekst odluči, ne prije. Ja sam tu samo pero-zaključila je autorica.

danijela crlljen za tekst

Pročitajte još

Nikolina Družić iz Dubrovnika osvojila titulu 56. ‘Prvi glas Zagorja’

Dulist

Mladi dubrovački bend ‘Rock Palace’ nastupa na Laternenfestu!

Dulist

JOŠ JEDNO PRIZNANJE Cavtat je najekskluzivnija destinacija u Europi

Dulist