Aktualno

TRADICIONALNO DRUŽENJE Biskup Glasnović: Želim vam radost i osmijeh, vjeru, nadu i ljubav!

biskup domjenak naslovna

Tradicionalni druženje Dubrovačke biskupije u povodu božićnih blagdana održalo se ovog četvrtka u Dvorani Ivana Pavla II. Riječ je o događanju na kojem su predstavljeni i novi festanjuli 1052. Feste, a to su Vladimir Buć i Perica Baletić.
-Kad bismo opisivali svijet mogli bismo, uz ostale oznake, reći da je polariziran, da je ubrzan, da je narušenoga zdravlja, da je nemoćan kao da postoji raskol između pojedinaca i zajednica. Kao da ne vidimo svjetlo nekad, kao da smo neuspješni i nemoćni pred izazovima, kao da ne vidimo nadu, a čovjek ne može živjeti bez nade. Kao da u tkanju života više vidimo one zamršene stvari, niti. Bogu je toliko stalo do čovjeka da je postao jedan od nas. On Bog silazi na zemlju da mi ljudi postanemo božanski – rekao je u prigodnom obraćanju dubrovački biskup mons. Roko Glasnović te poželio svima radost i osmijeh, ono što nam nedostaje, a što nam Bog koji se utjelovio želi dati.
-On nas u malom Djetetu miluje osmijehom i radošću, ljubavlju pa vam želim vjeru, nadu i ljubav. To su božanski darovi. Ovo nemoćno novorođeno Božje dijete nam daruje osmijeh, a želi nam darivati i sebe, a mi mu kao uzdarje možemo vjerovati, dopustiti mu da nas vodi našim životom i ovim svijetom jer nam daruje pravi, stvarni život, vječni život. Ovo dijete nemoćno i nevino u zagrljaju i osmijehu oca i majke želi i čini, pomiruje nebesko i zemaljsko, vremenito i vječno, ljudsko i božansko – rekao je dalje biskup te istaknuo da ako se kao uzdarje darujemo ovom Djetetu vjerom i dopustimo mu da nas vodi, postat ćemo njemu sličniji, radosniji, ispunjeniji.
-Naš će život imati smisla, nada će onda pobijediti svaku tminu, bit ćemo solidarni, suosjećajni sa svima koji su u potrebi, koji pate i trpe. Prave želje su božanske pa svima vama i vašim obiteljima čestit Božić i puno božjega blagoslova, radosti, mira, ljubavi i istine. U istini je važno živjeti. Kad smo u istini, onda će i želje biti ispravne, neće biti isprazne i prolaze.Neka vam i nova 2024. bude blagoslovljena – zaključio je biskup Glasnović.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist