Aktualno

TOTALNI KOLAPS NA BALKANU Dalmacija bez struje, problem je nastao u Crnoj Gori

elektrojug struja hep003

Skoro cijelo područje Crne Gore je bez struje, priopćili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sustava (CEDIS), javlja pobjeda.me. Kako su naveli na društvenim mrežama CEDIS-a, problem je ispad na mreži Crnogorskog elektroprijenosnog sustava.

Istovremeno, bez struje je je i gotovo cijela Dalmacija – Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica, brojni otoci…

Kompletna BiH je također ostala danas bez električne energije. To je za portal CAPITAL potvrđeno u Elekroprenosu BiH.

Prema nekim informacijama navodno je izbio požar na dalekovodu, a drugdje se pak navodi da uzrok još nije poznat, špekulira se i da je zbog visokih temperatura skočila potrošnja te da je sustav u jednom trenutku srušen.

Struje nema u Budvi, Baru, Risnu, Podgorici. Crnogorski mediji navode da struje nema ni u dijelovima Albanije. Nije poznato kada bi problem mogao biti riješen, piše pobjeda.me.

Struje nema ni u dijelu Slavonije, konkretno u Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a Večernji list doznaje kako je došlo do većeg kvara Hrvatskog operatera prijenosnog sustava (HOPS).

– Možemo samo potvrditi da je došlo do većeg kvara na trafostanici te da smo dobili brojne upite korisnika iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Kolege rade na otklanjanju kvara – javili su iz HEP-a.

Uskoro opširnije…

Pročitajte još

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist