Aktualno

TOP POPUNJENOST Otvoreno 15 hotela, cijena noćenja i do 1700 eura

grad dubrovnik 1

U Dubrovniku se za doček Nove godine očekuje povećan broj posjetitelja. Sigurno je kako je bitan faktor u ovome koncert glazbenika Zdravka Čolića koji će Dubrovčane i goste uvesti u novu godinu. Gradonačelnik Mato Franković je nedavno istaknuo kako se u Gradu očekuje 30 tisuća ljudi. 

Tome svemu u prilog govori činjenica da će ove godine biti otvoreno ukupno 15 hotela, a jednako tako najave su i za izvrsnu popunjenost u privatnom smještaju, navodi za DuList direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković. 

Inače, u javnosti se može čuti kako su hoteli dobro popunjeni. Pregledom stranice za iznajmljivanje smještaja Booking.com može se vidjeti kako su za novogodišnju noć dostupne sobe u šest hotela, prema našem pretraživanju u subotu ujutro. Cijene noćenja (sa Stare na Novu godinu) za dvije odrasle osobe kreću se između 200 i 500 eura. Zbog velike potražnje, svoja vrata otvorio je i hotel Excelsior. Tako primjerice, cijena noćenja u Excelsioru za dvije osobe u Suite Executive s balkonom i pogledom na more košta nešto više od 1750 eura. Cijena za tri osobe penje se do 1800 eura. Očito je kako je to jedina preostala soba. Kako doznajemo, hotel Excelsior zasad ostaje otvoren do 4. siječnja.

‘Kruna uspješne turističke 2023.’

-S promocijom i pripremama dočeka smo zajedno s ostalim dionicima krenuli još sredinom ljeta i ne sumnjamo da će sve proći u najboljem redu. Broju posjetitelja će svakako pridonijeti i činjenica da je doček u Dubrovniku proglašen jednim od najpoželjnijih dočeka Nove godine u Europi. Sam doček Nove godine će biti kruna uspješne turističke 2023. – istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist