Aktualno

Tko su asistenti Dubravke Šuice u Bruxellesu?

hdz suica370

Na Internetskoj stranici europarlamentarke Dubravke Šuice objavljena je lista stažista za rad u njenom uredu u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Za stažiranje se prijavilo čak 456 kandidata, a odabrani stažisti dolaze iz svih krajeva Hrvatske: Zagreba, Dubrovnika, Splita, Istre, Međimurja, Varaždina, Slavonije te Bosne i Hercegovine. Inače, asistenti primljeni od početka mandata dolaze iz Zadra, Pleternice, Trilja, Velike Gorice i Dubrovnika.

– Zbog iznenađujuće velikog broja prijava i zahvaljujući činjenici da je u proračunu moga ureda ostalo dovoljno sredstava, umjesto predviđenih sedam primit ćemo četrnaest stažista u ured u Bruxellesu do svibnja 2014.godine – kazala je Šuica.

Na stranici također stoji kako će sve prijave kandidata koji nisu primljeni biti zadržani u bazi kandidata te ukoliko ured bude mogućnosti primiti dodatni broj stažista, kandidati će biti kontaktirani.

Zanimljivo je da se među stažistima našlo i ime Ivane Vareškić, koja je na proteklim lokalnim izborima sudjelovala u kampanji dubrovačkog HDZ-a kao suradnica za informiranje, a inače radi kao glasnogovornica Libertas Rixosa.

Ostali stažisti su Nikolina Trojanović, Lukrecija Prcela, Ivica Rakušić, Ivana Zurak, Maja Lesko, Ana Begović, Katarina Peročević, Anuška Čeljuska, Kazimir Luka Bačić, Ivan Zeko-Pivač, David Damjanović, Dajana Šteković i Nela Maras.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist