Hrvatska

TKO NE ISPLAĆUJE PLAĆE? Na listi srama sve je više poslodavaca!

pdv novac

Porezna uprava ažurirala je popis poslodvaca koji radnicima ne isplaćuju plaće. U odnosu na popis objavljen u srpnju, povećan je broj i tvrtki i obrtnika, koji su zajedno praznih džepova ostavili 27.534 radnika.

Na popisu se našlo i 56 dubrovačkih tvrtki, te 4 obrtnika.

U prvih šest mjeseci ove godine plaću svojim radnicima nije isplaćivalo 5.945 tvrtki, te 1.516 obrtnika. Na ‘listi srama’ u srpnju našlo se pak 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji od siječnja do svibnja nisu svojim radnicima isplatili plaće.

Ovu listu Porezna uprava objavljuje radi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće (u novcu, na račun i to, ukoliko nije drugačije određeno, do petnaestog dana u mjesecu nakon obavljenog rada).

– Ocjenjeno je svrsishodnim omogućiti javno objavljivanje popisa poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima – ističu iz Porezne uprave.

Popis tvrtki i obrtnika može se pronaći na stranicama Porezne uprave.

Pročitajte još

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist