Politika

TKO JE U UTRCI ZA SABOR? Mato Franković ‘izgurao’ Sanju Puticu

hdz skupstina frankovic putica

Hrvatska demokratska zajednica konačno je ‘izbrusila’ izborne liste na nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore.

Iako nisu još predane Državnom izbornom povjerenstvu, u medije su iscurili neslužbeni detalji, pa tako i lista za našu, X. izbornu jedinicu čiji je nositelj Damir Krstičević.

S krajnjeg juga Hrvatske na listi su tri imena. Očekivano tu je šef županijskog HDZ-a Branko Bačić, čije se ime našlo na visokom trećem mjestu, dok je sedmu poziciju osigurao šef gradskog HDZ-a i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković. Tu su i dvije dame. Marija Vučković na devetoj je poziciji, dok je bivša saborska zastupnica Sanja Putica zauzela tek dvanaesto mjesto . Ovdje spomenimo kako je Putica na prošlim izborima kada je na čelu stranke bio Tomislav Karamarko bolje kotirala zauzevši tada 7. mjesto, koje je u novoj konstelaciji snaga pripalo Matu Frankoviću.

U utrci za saborsku fotelju i na ovom će se izborima naći Maro Kristić na listi Mosta gdje je ‘pao’ za jednu poziciju, s trećeg na četvrto mjesto, a već ranije je poznato kako su se na listi Narodne koalicije iz Dubrovačko-neretvanske županije našli Davor Penić (SDP), Stipo Gabrić Jambo (HSS), Olga Muratti (HSU) i Ljubica Brailo (SDP).

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist