Aktualno

Tko je dopustio gradnju na zaštićenoj obali!?

sjeca neptune president 031113(10)

Eko Omblići uputili su javnosti otvoreni eko-apel tražeći odgovore što se to događa između hotela Neptune i President.

Apel koji je poslan i resornom ministarstvu prenosimo u cjelosti.

'Tko je dopustio sječu mediteranskih stabala i devastaciju obale radi gradnje na  zaštićenom obalnom pojasu  između Hotela Neptun i Hotela President – pitaju nas s ogorčenjem i gnjevom naši brojni sugrađani ovih dana preko našeg Zelenog telefona  Eko-Fona 020/453-850 ….Kažu ..otužno je vidjeti posječene masline, česvine, planike i mrče ,kada znamo koliko nam doprinose mediteranskom ugođaju upravo na nekada jako zelenom Babinom Kuku !
Odmah smo se po dojavama zaputili smo  prema B.Kuku na  našu već 21.eko patrolu ove godine  i putem vidjeli kako se naveliko gradi posebno na Solitudu-predio mala Afrika  te da je ono malo brdo gotovo nestalo radi gradnje zgrada i kuća! Kako se ovako nešto moglo dozvoliti,pitamo se??
Iako je bio Dušni dan, bageri su naveliko radili na dijelu obale između Hotela Neptun i Hotela President, čistili su teren od svježe posječenih mediteranskih stabala masline, česvine, lemprike,planike i mrča . Bila je to vrlo vrlo tužna slika !
Dijelimo ogorčenost naših sugrađana pitajući se do kada ćemo trpjeti ovakvu bezdušnu devastaciju našega Grada i njegove  zaštićene obale?.Pa mi smo u EU!!!Tako se ne radi više!!

Ako se ovako nastavi B. Kuk i Lapad će ostati bez svog prepoznatljivog zelenila po kojem je oduvijek bio poznat!Zašto su naše gradske vlasti sve ovo dozvolile? Molimo gore pomenute  državne institucije da odmah reagiraju i očituju se!

Nažalost ovo nije jedina devastacija  zelenih oaza radi gradnje u našem Gradu ima ih još najnovija je u Sv. Jakovu, zatim  na šetnici iza Orsana u Lapadu   i u Gružu pored Tupova naselja, o čemu ćemo vas uskoro izvjestiti! Ovim putem pozivamo sve ekološke udruge Grada te naše dubrovačke europarlamentarce da nam se priključe u očuvanje preostalih zelenih oaza našega Grada i njegove predivne  zaštićene obale , Grada koji je ovih dana dobio niz priznanja i proglašen šampionom turizma!!', zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist