DuList IN

‘TI SEBE NE ZNAŠ’ Novi spot grupe Silente, Zvončica je ‘oživjela’!

silente

Grupa Silente predstavila je spot ‘Ti sebe ne znaš’ napravljen u suradnji s poljskom umjetnicom Martynom Koleniec.

Video ‘Ti sebe ne znaš’ napravljen je u stop motion animaciji, a za kompletnu izvedbu zaslužna je Martyna Koleniec, 3D animatorica, scenaristica, fotografkinja, dizajnerica i nagrađivana stop motion umjetnica koji trenutačno djeluje unutar Stop motion akademije u Berlinu. Prema osobnom osjećaju teksta i zvuka pjesme u potpunosti je osmislila scenografiju i scenarij te dizajnirala lutku u spotu koja predstavlja ‘zvončicu’ s naslovnice Silente albuma.

– Uvijek smo se ložili na stop animaciju i htjeli smo napraviti jedan takav spot. Ranije nismo jer dobra animacija zahtjeva jako puno vremena, a mali broj ljudi se bavi time tako da je uvijek bio problem posložiti raspored. ‘Ti sebe ne znaš’ je posebna pjesma i zaslužila je poseban video, a Martynu su nam preporučili njenei kolege. Nakon što smo pregledali njezine dosadašnje radove nije nas bio strah u potpunosti joj prepustiti priču i izgled spota. Ništa nismo sugerirali, htjeli smo jednostavan i lijep video koji će pratiti atmosferu pjesme. Oduševljeni smo kako je ispalo, posebno time što je ‘oživjela’ lik Zvončice koju još od prvog albuma furamo kao naš logo – izjavili su povodom premijere članovi Silentea.

Zvončica je prisutna je na svim albumima, plakatima i merchandiseu benda, čest je motiv sličica i pisama koje grupi šalju fanovi, a na posljednjem koncertu u Domu sportova čak je i utjelovljena izašla na pozornicu. Od početka Silentea na izgledu Zvončice radilo je više umjetnika: dubrovački dizajner Andrej Đukić koji je originalni tvorac naslovne stranice za album ‘Lovac na čudesa’, osječki grafičar Andrej Bartulović koji je tvorac aktualnog izgleda s novog albuma ‘Malo magle, malo mjesečine’, slikarski duo Nikolina Japunčić i Mia-Maria Škoda (DiobaNaOba) koje su oslikale limitirano izdanje ‘Neće rijeka zrakom teći’.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist