Chef dubrovačkog Restauranta 360 Marijo Curić našao se na popisu hrvatskih kandidata za 2019. godinu izbora The Best Chef. Imena sto najboljih chefova probiru se s popisa 400 svjetskih chefova, a ove godine se uz Curića na listi našao i chef šibenskog restorana Pelegrini Rudolf Štefan.
Marijo Curić je na poziciji Executive chefa od 2015. godine, a u kuhinji restorana 360 Dubrovnik radi od 2007., sa samo jednim prekidom od godinu dana. Njegovu bi gastronomiju bilo najispravnije definirati kao tehnički vrlo moderno kuhanje na zasadama stare francuske škole, s fokusom na tradicionalnim, domaćim okusima.
Zbog činjenice da se restoran nalazi u gradu koji je u hrvatskim razmjerima najizloženiji dolasku internacionalnih gostiju visokih i vrlo visokih gastronomskih standarda oblikovanih Michelinovim vrijednosnim sistemom, Marijo Curić svoju inspiraciju i tehničko usavršavanje prakticira stažiranjem u restoranima s 1 ili 2 Michelinove zvjezdice. Ove godine bio je kod Philipa Howarda (Elistan Street, prošle zime Yu Sugimota (The Square), inače dugogodišnjeg chefa pariškog Le Meuricea, prije toga kod Marcusa Wereinga u restoranu Marcus. Stažirao je i kod Enrica Bartolinija restoran Devero u Milanu. Marijo Curić u kuhinji koja svake večeri posluži u prosjeku 120 do 150 osoba zapošljava 18 kuhara i pomoćnih kuhara te pastry chefa, piše Jutarnji.
Više pročitajte ovdje.