Grad

TEHNIČKI PRIJEM ZA 15 DANA Zavirite u sobu Studentskog doma!

soba studentski dom 6

Studentski centar u Dubrovniku prvi put je raspisao natječaj za smje­štaj redovitih studenata u Student­ski dom u Dubrovniku za akademsku godinu 2020./2021. Natječaj će biti otvoren do 3. kolovoza, a detalje je za DuList pojasnio ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica koji je ovog četvrtka objavio i fotografije oglednog primjerka jedne od soba.

— Važno je napomenuti da su kri­teriji za smještaj u Studentskom domu Dubrovnik isti kao i u svim Studentskim domovima u Hrvatskoj. Sukladno pravilniku koji je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja 443 mjesta ide našim redovnim stu­dentima, dok je kvota od 50 mjesta ostavljena za međunarodnu razmjenu studenata jer je naše sveučilište iz godine u godinu sve privlačnije stu­dentima na međunarodnoj razmjeni
kroz program Erasmus. Vjerujem da će se studenti javiti, a na smještaj imaju pravo svi oni studenti koji nisu iz Dubrovnika i najbližih naselja – rekao je Potrebica.
Opremanje soba u tijeku

Natječaj je otvoren u dobroj vjeri s obzirom da Studentski dom tek za 15-ak dana ide na tehnički prijem.

— Uvjereni smo da ćemo 1. listopada, početkom akademske godine, početi sa smještajem studenata. Potpisali smo ugovor za opremanje i po njemu bi 1. rujna pola soba trebalo biti spre­mno, a do 15. rujna i sve ostale. Već imamo montiranu uzornu sobu te ne očekujemo probleme po tom pitanju – naglasio je Potrebica te dodao kako je 10 mjesta ostavljeno na raspolaganje Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje ovo ministarstvo može dodijeliti sukladno svojim kriterijima, primje­rice, u slučaju da je netko od stude­nata u izuzetno teškom financijskom stanju ili mu se nešto iskompliciralo tijekom godine.

— Tada se student može obratiti ministarstvu i ono svojom odlukom može popuniti ta mjesta u slučaju nekih specifičnih okolnosti. Mi kao Studentski centar ne možemo ras­polagati s mjestima koja nisu dobi­vena putem natječaja, a ministarstvo sukladno pravilniku može – zaključio je ravnatelj Studentskog centra.

Dodajmo i da se na ovaj natječaj mogu prijaviti i studenti koji imaju potrebu za smještajem u dom tije­kom rujna 2020. godine, bilo zbog početka nastave ili ispitnih rokova te to trebaju i naznačiti u posebnom obrascu prilikom slanja dokumen­tacije. Inače, Studentski dom raspo­laže s ukupno 503 ležaja od čega 498 u dvokrevetnim sobama te pet u jedno­krevetnim sobama prilagođenim oso­bama s invaliditetom. Mjesečni iznos po osobi u dvokrevetnoj sobi, ističu sa Sveučilišta, iznosit će 850 kuna.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 15. srpnja 2020.

Foto: Facebook/Marko Potrebica

Pročitajte još

Nakon dječjeg igrališta, u Suđurđu će se graditi i sportsko!

Dulist

SRAMOTNO Veterinar s Grude odbija liječiti ‘male’ životinje

Dulist

OBAVIJEST IZ HEP-a Pogledajte tko je bez struje

Dulist