Grad

Taksisti DORH-u masovno prijavljuju Grad i pročelnika Perića

blank

Pročelnik Milan Perić zaradio je kaznenu prijavu, a Državnom odvjetništvu podneseno je još 20-tak anonimnih prijava zbog nezakonitog postupanja Grada Dubrovnika i Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more.

Sve to zbog uvođenja naplate fiskalnih računa u taksi vozila. Naime, kako su nam ispričali ogorčeni taksisti Grad Dubrovnik i pročelnik Milan Perić prisiljavaju taksiste da nabave POS uređaj za izdavanje fiskalnih računa i kartično poslovanje, premda ga oni autotaksi prijevoznici koji su mali obveznici fiskalizacije nisu dužni imati. Naš sugovornik (identitet poznat redakciji), također dodaje kako je od svih taksista zatraženo da potpišu ugovor sa OTP bankom i da prigodom godišnje ovjere dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza donesu ugovor i potvrdu uplate novog taksi sustava jer im se u protivnom neće produžiti dozvola.

– Dopisi koje potpisuje pročelnik Milan Perić od 14. veljače dolazili su na naš štand, a nitko od nas doma nije dobio nikakvu službenu obavijest. Dakle, samo su nam lijepili obavijesti na štandove, premda malo tko od nas radi zimi. U svim tim dopisima pročelnik Perić prijeti da će nam ako ne potpišemo ugovor s OTP bankom oduzeti dozvolu – dodaje pokazujući Perićeve dopise. Podsjetimo, DuList je već pisao kako je Grad Dubrovnik potpisao ugovor s OTP bankom nakon što je banka na zahtjev Grada, istaknula svoju ponudu za unapređenje usluga taksi prijevoza, a koja se odnosi na korištenje EFT POS uređaja, ugradnju GPS uređaja te unapređenje postojećeg rješenja izdavanja fiskalnih računa u vozilima taksi službe.
Plati ili raskidamo ugovor

– Nakon prezentacije tog rješenja Gradu Dubrovniku i Udruženju obrtnika auto taksi prijevoza Dubrovnik, Udruženje obrtnika auto taksi prijevoznika Dubrovnik je prihvatilo ponudu OTP banke te je sklopljen Ugovor o poslovnoj suradnji – kazali su uz ostalo za DuLst iz OTP banke. Naš sugovornik tvrdi kako su i ostale banke mogle ponuditi POS uređaj.

-Mi smo privatnici, netko ima obrt, netko d.o.o., a kao privatni poduzetnik imam račun u poslovnoj banci kojoj ja hoću. Oni nas prisiljavaju na otvaranje drugog računa u OTP banci. I nije istina da je samo OTP banka mogla isporučiti taj uređaj. Predao sam zahtjev za POS uređaj u jednoj drugoj banci koji ću dobiti ovih dana za nula kuna. Naplaćuju mi proviziju od 3-4 posto po kartici i kunu po svakoj transakciji. To je cijeli moj trošak prema njima. Ovdje me vežu da svaki mjesec plaćam 300-injak kuna za održavanje i pretplatu, plus 6,7 tisuća kuna koliko treba za kupit taj aparat – dodaje naš sugovornik. Ako je suditi po dopisima svim onim taksistima koji nisu platili spomenuti uređaj ugovor je trebao biti raskinut još 28. travnja.

Više pročitajte u novom broju DuLista.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist