Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Na popisu i Sandro Sukno

sukno repka 02

Najbolji hrvatski vaterpolist i kapetan vaterpolske reprezentacije, član PRO Recca Sandro Sukno prijavljen je za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Podsjetimo, Sukno je zbog ozljede propustio završni turnir FINA Svjetske lige, a bio je upitan i njegov nastup u mađarskoj prijestolnici. Ipak, izbornik Tucak uvrstio ga je u sastav te bi Sukno trebao biti spreman za turnir.

Inače, na popisu su očekivano Jugovi prvotimci Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Xavi Garcia. Uz njih i Sukna tu su i vratar Ivan Marcelić te igrači Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

Hrvatska je na prvenstvu smještena u skupinu D, zajedno s SAD-om, Japanom i Rusijom. U skupini A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan i Kanada, u skupini B Francuska, Australija, Italija i Mađarska, a u skupini C Španjolska, Grčka, Južna Afrika te branitelj naslova prvaka svijeta Srbija.

Hrvatska turnir otvara protiv SAD-a u ponedjeljak 17. srpnja, potom slijedi meč s Rusijom 19. srpnja te s Japanom 21. srpnja. U drugi krug će tri najbolje momčadi, prvi izravno u četvrtfinale, dok će drugi i treći u doigravanje.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist