Zanimljivosti

SVJETSKI REKORD Električnim vozilom prešao 725 kilometara bez punjenja!

tesla rally elektricno vozilo 8

Na Stradunu je u nedjelju popodne srušen svjetski rekord!

Točnije, srušio ga je Slovenac Andrej Pečjak i to u kategoriji vožnje eVozila bez punjenja s prijeđenih 725 kilometara na „Nikola Tesla EV Rally“ utrci električnih vozila od slovenskog Bleda preko Postojne i Rijeke jadranskom magistralom do Dubrovnika.

– Iskreno nisam očekivao da Jadranska magistrala ima toliko uzbrdica i nizbrdica! Čak je i nama iz Gorenske to previše. Baterija je praktički prazna! Uspjeli smo ipak u svom cilju, bez punjenja prijeći put od Bleda do Dubrovnika. Nitko još nije dostigao takve daljine bez punjenja – rekao je Pečjak, koji je rekord oborio vozivši prerađenu Mazdu 5, odnosno eVozilo Metron 7 prosječno 90 kilometara na sat na autocesti te 66 kilometara na sat na Jadranskoj magistrali. Maksimalna brzina vozila je 183 kilometra na sat.

– Promoviramo ne samo tehnologiju koja se nalazi u vozilu koji ima najveći električni domet na svijetu, već i prijateljstvo dviju zemalja, dva grada, promoviramo i e-mobilnost, turizam – istaknuo je organizator utrke Igor Kolovrat, dodavši kako je cilj projekta uspostavljanje punionica i na jugu Hrvatske.

Pročitajte još

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist