Aktualno

Sviđa li vam se vizualni identitet kandidature Dubrovnika za EU prijestolnicu kulture?

prijestolnica vizual

Izabran je vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Naime, natječajni rad pod šifrom 9, autorica Jelene Perišić i Ane Kljaković Gašpić odabran je jednoglasnom odlukom za vizualni identitet procesa kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
Evo i obrazloženja ocjenjivačkog suda:

– Pobjedničko rješenje izdvaja se svježinom u promišljanju identitetskih postavki izvedenih interpretacijom baštine. Drukčije se postavivši prema naslijeđenom, autorice dekonstruiraju pravilnu i amblematsku strukturu urbanog tlocrta, a od raspoloživih elemenata proizvode novi sadržaj – pismo. Iako taj princip sam po sebi nije revolucionaran, čini se da ovdje nalazi puni smisao jer nas značenjski vraća na izvorište, na simboličku dimenziju grada/države s jednom od povijesno najstarijih, tipografski riješenih zastava.

Ispisujući tim pismom ime grada i slažući ga slojevito ponovo nam vraćaju poznati predložak s novim značenjem, ali još bitnije, grade sustav kojim se ta vrsta slojevitosti i sadržajnosti može komunicirati iIi (re)interpretirati.

Ono što se posebno ističe kod ovog rješenja je princip nedovršenosti ili otvorenog sustava koji omogućuje daljnji razvoj i nadogradnju, a to se projektnim zadatkom i tražilo.
Pored ovoga ocjenjivački sud smatra opravdanim posebno pohvaliti i rad pod šifrom 17, autora Karla Kazinotija zbog promišljenog pristupa temi i oblikovne kvalitete rada.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist