Sport

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Sukna s prvakom Europe

vaterpolo jug adriatic osiguranje EN Tourcoing gruz kvalifikacije za ligu prvaka 22

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja večeras na bazenu u Gružu ugošćuju prvaka Europe PRO Recco. Riječ je o susretu 2. kola B skupine Lige prvaka.
– Apsolutno da je Pro Recco izraziti favorit. Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka, ali i fantastično posložena momčad, posebno u zadnje 2-3 godine. Mislim da su baš optimalno posloženi, te načelno mogu dominirati na svakoj poziciji. Ne samo protiv nas, već protiv bilo kojeg suparnika – ističe za HVS Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Kada je posljednji put Pro Recco gostovao u Dubrovniku, a bilo je to u siječnju 2022., Jugaši su slavili (11:8). Iako, možda i nije najbolji izbor raditi usporedbe s tom utakmicom…
– To je bilo usred zime, još je bilo doba pandemije, oni su tad baš bili opterećeni virusom, nisu bili u punom sastavu i treningu. Nama je pobjeda tada bilo vrlo vrijedna, ali su isto tako postojale neke okolnosti koje su nam išle na ruku – prisjetio se Kobešćak te još jednom istaknuo kako su oni favoriti, ali…
– Mi se vjerovali ili ne, više ipak bavimo sobom i svojom igrom. Posebno zato jer se nismo mogli posvetiti samo Reccu jer smo imali protekli tjedan stvarno težak put. U 8 dana 3 utakmice, svaka je bila vrlo teška. Od Olympiacosa u Ateni, pa Mladost u Zagrebu, Primorje u Rijeci. Dvaput peterci, jednom pobjeda s golom razlike. Još smo u nekoj analizi što se tada događalo – ističe Kobešćak, koji nije zadovoljan igrom svoje momčadi u ovom trenutku.
– Nisam zadovoljan još jer nemamo automatizme i sigurnosti u našoj igri. Puno smo toga morali mijenjati i još se prilagođavamo. Kako je rano počela sezona, imali smo malo vremena za pripreme, nismo odradili pravi fizički dio priprema. Zato smo možda padali u drugom dijelu ove prijašnje tri utakmice. Paralelno još gradimo neke stvari, čak i ne razmišljajući o pobjedi protiv Pro Recca, nego kako mi možemo izgledati. Kako može izgledati obrana, pa kontranapad, pozicijska obrana protiv centara, zonska obrana. Napad nam funkcionira. Stvaramo jako puno šansi u svim utakmicama i nama napad nije bio toliki problem, osim kontrole lopte. Možda malo i zbog brže igre, ali obrana je još daleko od onog kakva bi trebala biti, i da bi mogli igrati protiv ovakvih suparnika. Pro Recco je jedna sasvim druga priča, sasvim drukčiji izazov nego Olympiacos u 1. kolu – rekao je uoči utakmice Vjekoslav Kobešćak.

‘Jugovo dijete’ na klupi talijanskog i europskog prvaka, Sandro Sukno jasno, vjeruje u pobjedu svoje momčadi, ali ipak i upozorava.
– Jug obično igra jako dobro protiv nas. Protiv Recca nemaju što izgubiti, igraju kod kuće, tako da će biti sigurno zanimljiva i izjednačena utakmica, ali naravno nadam se našoj pobjedi. Utakmica s Jugom, iako je tek 2. kolo, već nosi određenu težinu. Nije kao prijašnjih godina kada bi igrali praktički 6-7 mjeseci istu skupinu, pa jedan poraz ne bi bio prevelik podbačaj. Sada u slučaju da izgubimo negdje neke bodove, sigurno bi se jako zakompliciralo stanje jer u našoj skupini mislim da svi računaju s tim da će pobijediti Dinamo iz Tbilisija, tako da sve ostaje u trokutu Olympiacos, Jug i mi – napominje Sandro Sukno.
Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Pro Recco počinje u 19.00 sati.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist