Aktualno

Svi bi uglavnom – gradili!

rasprava08

Na javnoj raspravi o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana grada Dubrovnika građani koji su napunivši gradsku vijećnicu iskazali velik interes, uglavnom u svojim izlaganjima spominju proširenje građevinskog zemljišta.

Romano Bošković iz Brsečina istaknuo je kako u tom mjestu ništa nije dozvoljeno, premda na tom području nema zelene površine.
– Sve je to dvaput već izgorilo. Imamo toliko potencijala, a ništa se ne dozvoljava – kazao je Bošković.

Za razliku od većine prijedloga građana za izgradnjom, Marija Haselsteiner iz Zatona podsjetila je kako postoji peticija za zaštitu zemljišta na Batu u Zatonu Velikom, koje je označeno kao turistička zona T2, a stanovnici bi htjeli da ostane kako jest, zelena zona.
– Nemamo puno za ponuditi gostima, tamo treba biti šetnica – istaknula je Haselsteiner.

Arhitekt Slobodan Vuković uočio je nedostatak u slučaju ruševnih građevina u prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana grada Dubrovnika.
– Arhitekti i pravnici vodili su o tome raspravu, pa bi bilo dobro razjasniti status takvih objekata – istaknuo je Vuković.

Dragan Knežević, stečajni upravitelj GP-a kazao je da ta tvrtka u vlasništvu ima zemljište u Gružu, čijom prodajom bi se namirili dugovi prema radnicima.
– Molim da se posao odradi u interesu svih. Nismo protiv napretka i izgradnje, ali smo za to da se zemljište ne obezvrijeđuje, tako što se na njega stavlja razni sadržaji koji odbijaju ulagače – istaknuo je Knežević.
Pročelnica Lončarić odgovorila mu je kako je to zemljište dio UPU Radeljević – Libertas, i da se ništa nije mijenjalo po pitanju uvjeta ili vrste zemljišta.

Pročitajte još

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist

Prvi je dan klimatološke jeseni, a od jutra nas već ‘prži’ 30 stupnjeva

Dulist

[FOTO] Počela testna faza zone posebnog prometnog režima

Dulist