Grad

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

sveuciliste kampus12

Europski parlament u svim državama članicama provodi institucionalnu kampanju #IskoristiSvojGlas, ususret izborima za isti koji će se kod nas održati 9. lipnja ove godine. Dio kampanje, odnosno priča o izborima će doći i na kampus Sveučilišta u Dubrovniku u ponedjeljak, 6. svibnja, u 10 sati. Naime, navedenom kampanjom imaju za cilj potaknuti građane s pravom glasa da sudjeluju na izborima i tako pomognu odrediti smjer kojim će Europska unija ići idućih pet godina.

– Najvažnija odrednica institucionalne i nestranačke kampanje je da se s dionicima i građanima izravno komunicira u svim dijelovima Hrvatske kako bi se predstavile aktivnosti i ključne poruke. Stoga Vas sa zadovoljstvom pozivamo da se pridružite predstavljanju kampanje, rada Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i mogućnostima stažiranja, koje će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja, u 10 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Ulica branitelja Dubrovnika 41) – napisali su iz Sveučilišta u Dubrovniku.

Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj sudionicima će predstaviti institucionalnu kampanju, pobliže ih upoznati s aktivnostima i projektima te otvoriti prostor za raspravu o tome kako bolje potaknuti građansku participaciju, s obzirom na to da zakoni i druge regulative koje se donose u Europskom parlamentu dotiču sve aspekte života – od poljoprivredne politike, politika prema mladima i kulture pa do razvoja svih europskih regija, energetske politike i migracija.

Dodaju kako time što više građanki i građana glasa, demokracija postaje snažnija i odluke koje se donose postaju legitimnije.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist