Grad

SVE VIŠE ULICA ZAPUŠTENO I PUNO SMEĆA ‘Grad nikad nije bio prljaviji’

Smece u Uvali 6

Dubrovnik se polako približava glavnoj turističkoj sezoni, no neki dijelovi grada vape za uređenjem i čišćenjem. Nakon što smo prošlog tjedna pisali o razasutom smeću koje tjednima stoji u parku ispod Cambridgea, ovog tjedna krenuli smo u Uvalu Lapad.

Naime, redakciji DuLista obratio se čitatelj, koji godinama dolazi na ljetovanje u naš grad. No, zgrožen je onim što svakodnevno sreće na području Lapada.
– Svake godine situacija je sve gora i gora. Grad nikad nije bio prljaviji. U neke dijelove kao da komunalci uopće ne kroče, a Lapad je ipak žarište turizma – požalio nam se čitatelj.
Tragom njegovih informacija zaputili smo se u Uvalu, gdje smo zatekli svega i svačega. Od porazbacanih čaša, cjenika, papirića, limenki i boca do obaljenog znaka za naplatu parkiranja preko puta Lapadskih dvora, neposredno kraj skalina za spustiti se na plažu. Skalina kojima svakodnevno prolaze brojni domaći, ali i stranci na putu do plaže.

Čudnovata instalacija s čavlima

I na samom predjelu plaže, neposredno uz odbojkaši teren već mjesecima stoji neobična ‘instalacija’. Riječ je o ostatku neke davne konstrukcije, koja predstavlja opasnost za brojnu djecu koja se na tom dijelu igraju, budući da iz iste vire čavli! Sve u svemu, turističkom gradu kakav je Dubrovnik, a koji se često voli hvaliti kako je ‘biser Mediterana’ ovakvi prizori nisu potrebni. Tim više što je na području Lapada smješten veliki dio dubrovačkih hotela i privatnih iznajmljivača, čiji gosti vjerujemo često nailaze na neprimjerene prizore.
Uz kritiku komunalcima, ovdje svakako treba istaknuti i neodgovornost pojedinaca, bilo građana bilo naših posjetitelja, budući da se smeće ne baca samo od sebe. afr/zp

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist