Kultura

Suzuki, Fačini i dubrovački Simfoničari u Dominikanskoj crkvi

DSO Dominikanci

Dubrovački simfonijski orkestar održao je koncert u Dominikanskoj crkvi .

Orkestrom je dirigirao taletirani zagrebački dirigent Tomislav Fačini. Kao solistica na koncertu je nastupila japanska violinistica Mai Suzuki koja je osvojila 1. nagradu na međunarodnom natjecanju ‘Vaclav Huml’ u Zagrebu 2013. godine, gdje je, zahvaljujući tome, osim debitantskog nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, imati i svoj debi sa Zagrebačkom filharmonijom u nadolazećoj sezoni.

Na programu su bila djela: F. B. Mendelssohn: HEBRIDI ( Fingalova špilja ), uvertira, op. 26 i KONCERT ZA VIOLINU I ORKESTAR u e-molu, op. 64., kao i L. van Beethoven: SIMFONIJA Br. 8 u F duru, op. 93.

Isti program će se odviti već u jutarnjim satima za učenike. Ciklus edukativnih koncerata 2014. godine je započeo već protekli petak 7. ožujka.

Isto tako, pozivaju se građani na besplatan koncert koji će se održati u subotu u 12 sati u prostoru Slanice, tvrđava Revelin, povodom Dana frankofonije gdje će nastupiti Puhački komorni ansambl DSO-a. Na programu će biti C. Orff – Carmina Burana, izbor, arr. F.K. Wanek; te G. Bizet – Carmen suita, arr. N. Giuliani.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist