Grad

Suncobrani za zakupce na Pilama i Gundulićevoj poljani, na Stradunu dodatni stolovi

006kucice festival

U razgovoru sa zakupcima željeli smo vidjeti što ih to muči, svjesni činjenice kako je u 15 dana padala kiša te se u tom razdoblju nije dogodio nikakav promet. I ako se dogodio, bio je mali. Pričali smo o svim organizacijskim problemima. Ono što smo dogovorili je da će se na Pilama i Gundulićevoj poljani postaviti suncobrani, kao što je bilo i prethodnih godina. Na Stradunu će se zakupcima, kao kompenzacija za izgubljen promet, postavit će se svakome dodatni stolovi. Postigli smo na taj način suglasje – rekao je gradonačelnik Mato Franković nakon sastanka sa zakupcima kućica, a nakon što su neki od njih, među ostalim, izrazili nezadovoljstvo nedostatkom zabavnih sadržaja na Stradunu.

Na sastanku je ponovio da je Grad Dubrovnik u obvezi, sukladno zakonu, organizirati koncerte uz COVID potvrde. Franković je rekao i da će povećati broj zvučnika na Gundulićevoj poljani, Stradunu i Pilama, kao i da će DJ puštati glazbu, ali u okviru dozvoljene razine kako se ne bi ometali ljude koji žive u Gradu. ‘Vjerujem da su zakupci zadovoljni’, kazao je. Naglasio je također da nije dopušteno da zakupci organiziraju samostalno koncerte, primjerice, nekih DJ-eva. Ponovio je – nema samoorganiziranosti.

-Jasno je da ne. Grad Dubrovnik, kao krovni organizator, to mora i treba napraviti u okviru epidemioloških mjera. Kada se dogodi samvolja, ona rezultira sankcijama državnih pa onda i lokalnih tijela. Jer, onda svatko od nas može svaki dan organizirati koncert na Stradunu, postaviti zvučnike, puštati glazbe i idemo – high life. Reda mora biti – dodao je te među ostalim odgovorio i na prozivke oko toga da je Grinch.

-Mogu biti populist poput nekih mojih kolega, ali pri donošenju odluka promišljam o ljudima koji rade u bolnici koji rade i leže na COVID odjelu. Ako će moja odluka doprinijeti da jedan čovjek manje završi na respiratoru, neka budem Grinch i tisuću puta – kazao je.

Što se tiče kazni za zakupce, Miho Šutalo, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo, rekao je kako su one za fizičku osobe 2 tisuće kuna, za obrtnika 5 tisuća kuna i 10 tisuća kuna za pravnu osobu. Uz to, tu je još 2 tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

-U ovom slučaju će se raditi najvjerojatnije o 2 tisuće kuna za fizičku osobu – dodao je.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist