Zanimljivosti

Sunčan vikend je pred nama

ljeto more plaza turisti

Promjenjivo i nestabilno vrijeme zadržalo se i danas u većem dijelu zemlje.

Povremeno je bilo kiše, pljuskova i grmljavine. Najviše sunčanih razdoblja bilo je na sjevernom Jadranu te na krajnjem sjeveru Dalmacije. Unutrašnjost zemlje jutros je imala od 12 do 17°C, obala i otoci između 17 i 25°C. Danju je u kopnenoj Hrvatskoj bilo između 20 i 26°C, a na Jadranu većinom od 24 do 28°C.

Slične vremenske prilike očekuju se širom zemlje i u srijedu, što znači još jedan promjenljiv i nestabilan dan. Najviše oblaka imat će sjeverozapadni kopneni predjeli, osobito ujutro i tijekom prijepodneva, kada su moguće i obilnije oborine. U ostatku zemlje izmjenjivat će se kiša, pljuskovi i grmljavina i kraća sunčana razdoblja. Najviše sunca imat će srednji Jadran. U unutrašnjosti zemlje vjetar će biti slab. Na sjevernom će Jadranu tijekom jutra biti slabe bure, u nastavku dana jugozapadnog i sjeverozapadnog vjetra. U Dalmaciji će početkom dana puhati umjereno jugo, a zatim slab i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. U jutarnjim satima kopnenu Hrvatsku očekuje od 12 do 16°C, morsku između 16 i 24°C. U najtoplijem dijelu dana unutrašnjost zemlje imat će između 19 i 26°C, obala i otoci od 23 do 27°C, javlja meteo-info, prenosi index

U unutrašnjosti zemlje razdoblje promjenljivog i nestabilnog vremena nastavit će se i u četvrtak, pa će uz sunčana razdoblja i dalje biti mjestimične, povremene kiše. Ipak, tmurnih oblaka i kiše bit će manje nego dan ranije, a sunčana će razdoblja biti duža. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz većinom umjerenu naoblaku, no malo mjestimične kiše ili kakav kraći neverin ni tu nije isključen. Vjetar će u kopnenim predjelima biti slab, većinom sjevernih smjerova, na sjevernom će Jadranu biti umjerene bure i istočnjaka, u Dalmaciji mjestimice umjerenog sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra. Najniže jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati od 10 do 15°C, na Jadranu između 17 i 22°C, dok će maksimalne dnevne biti između 19 i 25°C u kopnenim te od 25 do 28°C u morskim područjima.

Od petka se u većini zemlje očekuje sunčano vrijeme uz mjestimičnu naoblaku te ponešto više temperature, koje ipak ne bi trebale prelaziti 30 Celzijevih stupnjeva. Pretežno vedro vrijeme bez oborina trebalo bi se, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, zadržati sve do nedjelje.

Pročitajte još

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Zaboravljene dječje igre

Dulist

OPTIČKA VARKA ILI IPAK NE?! Jedrilica prošla za dlaku ispod Mosta

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist