DuList IN

STVORITE BLAGDANSKU ČAROLIJU U SVOM DOMU Snježna bajka Darie Radić

daria bozicno ukrasavanje naslovna

Stiglo je. Najljepše doba u godini. Blagdanska groznica osjeća se u zraku. Trgovi i ulice već su naveliko ukrašeni, a sad je došlo vrijeme da blagdansku čaroliju unesete i u svoj dom. Bijela boja unijet će dašak sofisticiranosti i šarma u vaš prostor pa vam donosimo nekoliko ideja kako stvoriti snježnu bajku koristeći tkanine. Mogućnosti su razne pa dajte mašti na volju, a možda vam neka i od naših ideja bude od pomoći.

1

Laganu bijelu zavjesu ili bilo koji komad prozračnije tkanine možete iskoristiti za dobivanje dojma umjetnog snijega, a usput s njom popuniti sve veće rupe na svom drvcu. Tu istu tkaninu možete i lagano prostrijeti ispod božićnog drvca i time sakriti postolje, ali i stvoriti čarobni kutak ispod bora.

2

Ako uživate u izradi ukrasa od tkanine, možete izraditi i anđeoska krila dimenzija po želji. Za njih će vam trebati običan karton, izrezani kvadratići od tkanine i pištolj za vruće ljepilo. Nakon što popunite cijeli karton komadićima tkanine, ukrasite ga sitnim kuglicama po želji i to je to. Dobili ste jednostavan, ali poseban ukras koji može krasiti vaše zidove, ali i prozore i vrata. Proces izrade zahtjeva malo vremena, ali rezultat je vrijedan toga.

6

Svoje ukrase možete sami izraditi i pomoću lagane čupave dekice koje možete vidjeti u trgovinama na svakom koraku. Stare, dotrajale kuglice oblijepite dekicom ili dajte svom starom vijencu za vrata novo ruho. Od istog materijala možete izraditi i anđela.

8

Zavirite u svoj ormar, pronađite one džempere koje već odavno ne nosite i ne znate što ćete s njima pa obične kartonske kutijice umotajte u njih i dobili ste još jedan zanimljiv ukras na boru. Uz pomoć tkanine i ukrasa možete izraditi i improvizirani adventski vijenac za vaš stol. Bijela boja je ona koja nas podsjeća na snijeg i zimsku čaroliju, ali na isti način možete se poigrati tkaninama i u drugim bojama i stvoriti svoju blagdansku priču. Ono što je pritom najvažnije da se usput dobro zabavite i budete ponosni na svoje malo djelo.

10

Pripremila: Daria Radić

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist