Kultura

STRUKA ILI POLITIKA? Što će prevagnuti u izboru ravnatelja Umjetničke galerije?

trostmann smokvina vojvoda naslovna

Ishod natječaja za ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik jedan je od iščekivanijih događaja na dubrovačkoj kulturnoj sceni.

Naime, natječaj je zaključen 8. siječnja te su se nakon njega zaprimale i prijave pristigle poštom. Kako DuList doznaje iz kuloara bliskih Galeriji, zaprimljene su ukupno tri prijave i to ona Rozane Vojvode, Tonka Smokvine te Ivane Jovanović Trostmann. S obzirom da je posljednja kandidatkinja ujedno i članica Muzejskog vijeća ove ustanove u kulturi, Jovanović Trostmann, kako doznajemo, bit će izuzeta od otvaranja pristiglih ponuda te odlučivanja o prijedlogu kandidata.

Sljedeći je korak sjednica Upravnog vijeća Galerije na kojoj će biti pregledani programi te će se odlučiti o kandidatu koji će biti predložen Gradskom vijeću čija će se sjednica održati 23. siječnja.

Međutim, s obzirom na ‘trakavicu’ kojoj je dubrovačka javnost svjedočila oko odlučivanja o čelnoj osobi Kazališta Marina Držića, ne znači nužno da će Gradsko vijeće ujedno i potvrditi kandidata koje je Upravno vijeće Galerije predložilo. Ovo imenovanje, po svemu sudeći, bit će i politički zanimljivo.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju tiskanog izdanja DuLista. Čekamo vas na kioscima.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist