Kultura

„Strings vs Woodwinds“ sutra u Kneževom dvoru

koncert DSO4

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u atriju Kneževa dvora u utorak 17. lipnja u 21 sat. Orkestrom će dirigirati talijanski dirigent Gianluca Martinenghi.

Martinenghi gradi karijeru obnašajući dužnosti glazbenog direktora u torinskom kazalištu Teatro Regio te Teatro Massimo u Palermu s kojim nastupa na brojnim simfonijskim koncertima i u značajnim produkcijama 20.stoljeća. Također djeluje kao asistent i korepetitor uz uspješne glazbenike, te dirigira brojnim poznatnim kazališnim kućama.

Nedavno su pod njegovom palicom nastupila dva najuglednija inozemna orekstra: Orkestar Münchenskog radija te Montrealski simfonijski orkestar, nakon čega je uslijedio poziv da dirigira rijetko izvođenu Mascagnijevu operu Iris za Fondaciju Veronske arene (jedini umjetnik koji je ovo djelo dirigirao prije njega u Veroni je sam Mascagni), za što je nagrađen brojnim pohvalama publike i glazbenih kritičara.

U prvom dijelu programa predstavit će se gudači zanimljivim izvedbama kao što su glazba iz filma ‘Titanic’ i tema iz filma ‘Schindlerova lista’, dok će u drugom dijelu koncerta svirati puhači. Upravo zbog ovog rasporeda izvođenja, koncert nosi naziv Strings vs Woodwinds.

Na programu će biti djela P. Mascagnija (Intermezzo – Iz opere „Cavalleria rusticana“), J. Hornera (glazba iz filma „Titanic“), J. Williamsa (tema iz filma ‘Šindlerova lista’), B. Brittena (Jednostavna simfonija, op. 4), G. Bizeta (Carmen Suita Br.1 – za puhače izbor) te C. Orffa (Carmina burana – za puhače izbor).

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 020 417110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 020 422766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

MONODRAMA PREMA PALJETKOVIM PJESMAMA ‘Haiku iz bolnice’ u Tišljarićevoj režiji

Dulist

DONACIJA DPDS-a Znanstvena knjižnica bogatija za primjerak tiskarske djelatnosti Dobrića Dobrićevića

Dulist

[FOTO] Senka Bulić ususret ‘Ekvinociju’: Povijest Igara obilježena je tekstovima Vojnovića

Dulist