Grad

Što učiniti u slučaju požara u školi?

edukacija5

Provedba Vježbe evakuacije i spašavanja učenika održat će se u zgradi, na parkiralištu i igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića u srijedu, 26. veljače 2014. u 10 sati.

Vježba će se održati u okviru aktivnosti provođenja mjera zaštite i spašavanja, a u suradnji sa Stožerom zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Na ovaj način u praksi će se provjeriti sustav zaštite i spašavanja pa temeljem stečenih iskustava doraditi Planovi zaštite i spašavanja s ciljem daljnjeg unapređenja sustava.

Tema vježbe je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade osnovne škole Ivana Gundulića u slučaju požara, a cilj joj je provjera Plana evakuacije OŠ Ivana Gundulića te spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja koje djeluju na području grada Dubrovnika. Naznačena vježba provodi se i povodom obilježavanja 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Uz osposobljenost djelatnika i polaznika osnovne škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, tijekom vježbe promatrat će se i operativna primjena Plana evakuacije kao i brzina intervencije žurnih službi.

Prijedlog elaborata vježbe izradio je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Goran Violić dok su svi sudionici vježbe razradili i uskladili svoje operativne aktivnosti.

Na vježbi će sudjelovati Stožer zaštite i spašavanja grada Dubrovnika, OŠ Ivana Gundulića, PUZ Županijski centar 112 Dubrovnik, PU dubrovačko neretvanska – PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik i Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik.

Uz ovo, mala napomena: budući da će se vježba održati na otvorenom prostoru, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika vježba će se prolongirati. Komentator – moderator vježbe je Marilyn Milić iz Stožera zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, a u komentiranje će se uključiti i predstavnici operativnih snaga.

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist