Aktualno

Što u 2014. očekuju Miošić i Knežić?

knezic miosic 311213

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2013. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2013. te nadolazećoj 2014. godini. Evo razmišljanja vijećnika liste Srđ je Grad Igora Miošića i načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića.

– Za mene osobno je najvažnije u protekloj godini bilo sudjelovanje u akcijama građanske opcije koja djeluje kroz Inicijativu Srđ je naš i Listu Srđ je grad. Rezultati tog djelovanja, nadam se, bit će vidljivi tek u godinama koje slijede. S druge strane, neprocjenjiva je spoznaja da u Gradu ima ljudi koji dijele tvoju viziju i spremni su je pokušati ostvaritit. U 2014. godini nas čekaju pokušaji daljnjeg rastakanja socijalne države i političko-pravni pritisak na stečena prava radnika. Također, u strahu od naroda, politička će elita po nalogu bankstera osnažiti državni represivni aparat i dati mu u ruke instrumente efikasne kontrole nezadovoljstva. Konkretno, kada treba zaštititi zgradu Gimnazije od „kamenovanja“ jajima od strane maturanata iz Pomorske , slaba se zaštita javnog dobra pravda nedostatkom ljudstva i sredstava. Kada gradskim vijećnicima „Dubrovačkog dogovora“ treba „zaštita“ od opravdanog nezadovoljstva građana, pred Vijećnicu se šalje odred oklopljenih specijalaca. To je pojavni oblik nadolazećeg fašizma – kao takvog ga treba prepoznati i suprostaviti mu se. To nam je zadaća naredne i u godinama koje slijede – izjavio je Igor Miošić, vijećnik liste Srđ je Grad.

– Ova godina je bila dosta uspješna za Općinu Dubrovačko primorje zato što je zaokružen jedan veliki investicijski ciklus. Jedno je mandatno razdolje završeno s velikim ulaganjima u cestovnu infrastrukturu – u velike ulazne ceste, dvotračne ceste, primjerice u naseljima Topolo i Ošlje, te spojnu cestu između Dola  i Stona, te Visočana i Smokovljana. Imali smo i drugi dio investicijskog ciklusa, a riječ je o kompletnoj rekonstrukciji javne rasvjete koja je sa zastarjele tehnologije prebačena na štednu rasvjetu. Također, otvoren je novi investicijski ciklus koji će obilježiti i slijedeću godinu, a to je ulaganje u kanalizacijsku mrežu naselja Slano i Slađenovići, Kručici i Banićima. Slijedeće godine planiramo projektiranje vodovoda za naselja Majkovi, Grbljava, Ratac, Doli i Smokvina tako da se iduće godine očekuje dovršetak dokumentacije za gradnju, izdavanje građevinske dozvole, osiguranje novaca i da se krene u ta dva velika projekta. To su možda najveći projekti koje je bitno izdvojiti, a imamo cijeli niz ostalih projekata poput rekonstrukcije i adaptacije cesta i postojećih vodovodnih i kanalizacijskih mreža, te onih koji su indirektno vezani za Općinu. Tu treba spomenuti da smo otvorili radove na izgradnji operativne obale u Slanome u dužini od 100 metara. Početkom iduće godine očekuje se izgradnja ACI marine u Slanome, izgradnja vjetro – parka u Rudinima. Cijela slijedeća godina trebala bi biti obilježena infrastrukturnim ulaganjima, uvođenjem novih poduzetnika u Poslovnu zonu Banići. Dakle, u pripremi je cijeli niz projekata – rekao nam je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist