Kultura

Stižu neki novi klinci!

glazbeni

Klaviristi dubrovačke umjetničke škole Luke Sorkočevića bili su izuzetno uspješni na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana "Daleki akordi 2012" koje je održano u Splitu i Kaštelima.

Na natjecanju je nastupilo 80-ak mladih klavirista iz Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te mladi glazbenici iz Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije u Bosni i Hercegovini i iz Budve i Kotora u Crnoj Gori.

Ocjenjivački sud za klaviriste – Jadranka Garin, Najda Čapalija, Sergio De Simone i predsjednik Dalibor Cikojević odabrali su najuspješnije.

U prvoj kategoriji Maro Morača (učenik 1. razreda OGŠ u klasi prof. Dubravke Soldo Kakarigi) osvojio je treću nagradu.

U drugoj kategoriji Marko Puljić (učenik 2. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) apsolutni je pobjednik, Paula Jadrušić (učenica 3. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) osvojila je prvu nagradu, a Lucija Banić (učenica 2. razreda OGŠ u klasi prof. Katarine Šnajder) drugu.

U trećoj kategoriji Ana Njirić (učenica 3. razreda OGŠ u klasi prof. Sunčice Grego) je dobila prvu nagradu, Antun Milinković (učenik 4. razreda OGŠ u klasi prof. Marije Grazio) treću nagradu, a Adna Omerčahić (učenica 4. razreda OGŠ u klasi prof. Marije Grazio) priznanje.

17. natjecanje mladih glazbenika Jadrana zaključeno je "Završnim koncertom" u dvorani dislociranog odjela Glazbene škole Josip Hatze u Kaštelima, na kojem su nastupili pobjednici u pet gitarskih i pet klavirskih kategorija, a među njima i pobjednik u 2. kategoriji Marko Puljić iz UŠ Luke Sorkočevića – Dubrovnik.

Sa svojim profesoricama mladi klaviristi se već marljivo pripremaju za završni godišnji koncert učenika dubrovačke glazbene škole koji će se održati 23. svibnja u Kneževu dvoru, no "neki novi klinci" pronašli su vremena i za fotografiju koja će ovjekovječiti ovogodišnje uspješne nastupe.

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist