Županija

STIŽE LJETO Izvadite kratke rukave temperature idu do 30 stupnjeva!

Buža kupanje

Ako je vjerovati prognostičarima sljedeći tjedan počinje ljeto. Naime, kako prenosi Dalmacijanews do kraja tjedna temperature će porasti čak do 30-ak stupnjeva, a takve će i ostati i tjedan iza toga.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini krajeva suho bit će u nedjelju. U većini krajeva bit će suho cijeloga dana, samo je ponegdje u Zagori moguć slab i prolazan popodnevni pljusak. Puhat će umjereno jugo koje će na moru povremeno popodne biti pojačano. Jutarnje temperature u neznatnom poratu, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

Ponedjeljak će biti pretežno sunčan i suh. Tek povremeno može biti umjerene naoblake. Puhat će umjereno jugo koje će navečer slabiti. Jutro svježe, u Zagori ispod 10°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 20 do 24°C.

Od utorka sve do kraja tjedna prevladavat će sunčano, u nekim danima i potpuno vedro. Manje nestabilnosti moguće su u Zagori uglavnom u petak. Vjetar će noću biti slab ili će prevladavati tiho. Danju će puhati slab, ponegdje i umjeren maestral. Temperature će iz dana u dan biti sve više, tako da će do petka u većem dijelu Dalmacije biti od 25 do vrućih 30°C, a ponegdje u Zagori i dolini Neretve nije isključeno da temperature malo prijeđu 30°C.

Stabilno, vrlo toplo i vruće bit će i nakon sljedećeg tjedna prema današnjim prognostičkim materijalima. Prvo razdoblje ove godine s “okusom” ranoga ljeta može početi.

Pročitajte još

Županija odgovorila na priopćenje Marka Benića iz Zalazaka sunca

Dulist

ZVONIMIR CURIĆ: U našoj bolnici nema listi čekanja za onkološke pacijente!

Dulist

PODUZETNIČKI INKUBATOR PLOČE Nudi se prostor za poduzetnike početnike

Dulist