Aktualno

STANOVNICI SOLINSKE POPLUTALA KUĆA ‘Ovo je posljedica pohoda agresora, građevinske mafije’

ogresta poplava solinska

Dragi prijatelji, sinoć smo proživljavali pravu dramu, koja je zasigurno posljedica pohoda agresora u obliku građevinske mafije na koje smo mjesecima upozoravali i opet ništa – napisala je stanovnica Solinske ulice Victoria Ogresta na svom Facebook profilu. Tijekom olujnog nevremena koje je u utorak pogodilo dubrovačko područje, njoj i njenoj obitelji poplutala je kuća! Ističe kako u više od 50 godina ovako nešto nisu doživjeli.

-Odjednom je pukao zid i počela pljuštati voda, za tri minute već je bilo 5 centimetara vode u kuhinji i dnevnom boravku koja se slila i u moju sobu. Odmah smo izgasili struju i onako u mraku krenuli sekat vodu, dok tata nije donio reflektor. Kad sam se koliko toliko pribrala da mogu uzet mobitel u ruke zvala sam 112 (u panici se ne možeš sjetit nikojeg broja) u 22:49 i čovjek je rekao da će poslati vatrogasce. Međutim-ništa -naglašava.

solinska ogresta0

Njezini roditelji i ona borili su se s vodom dok nisu pozvali susjeda da im pomogne, a kasnije i dunda.

-Nakon 10 minuta od toga zovem vatrogasce i kažu da imaju previše intervencija pa će doći kad stignu?! Nakon 10 minuta zovem prijateljicu kojoj je tata vatrogasac, ali ne u gradu. Nakon tog poziva (cca 20 minuta?) došla su dvojica vatrogasaca koji su rekli da ne mogu s pumpom ispumpavati jer nema dovoljno vode-već je prošla ura vremena od početka poplave i sami smo napravili ogroman posao i pola te vode uspjeli ručno izbaciti vanka. Vatrogasci su rekli da za to treba usisavač, koji je trenutno na intervenciji, pa ima još jedna intervencija nakon te i onda će doći do nas. I vidili smo da od toga vjerojatno ponovo nema ništa, ali kako su spomenuli usisivač sjetili smo se da Kate ima vodeni usisivač pa su došli ona i sin kad smo već skoro svu vodu izbacili, pa je Petar usisao preostalu vodu. Od vatrogasaca više NIŠTA – uzdaj se u se i u svoje kljuse – vazda bilo!!! Pošli smo ‘spavat’ (s jednim okom otvorenim i načuljenim ušima, moleći se da ne padne više kiše) oko 3 i dotad ni V od vatrogasaca vise, kao sto nemam ni njihovih propuštenih poziva na mobitelu jutros – priča Ogresta. Kako navodi, u pola stoljeća koliko im kuća postoji, navedeni zid nikad nije ni prokapio, a kamoli da je poplava nastala.

005solinska ogresta

-U prizemlju smo ispod ulice koja je uništena prekomjernom mehanizacijom, razrovana, puknuta i kuće su nam rastrešene time i već poznatim pikamerom koji je za raditi autoput, a ne među obiteljskim kućama, stoga je jedini logičan zaključak da je ovo posljedica upravo kamiona i popratne prekomjerne mehanizacije protiv koje smo se pokušavali boriti od travnja! Prvo nam je tijekom radova u našoj ulici (o kojima vise svi sve znaju) kamion udario u kuću, pa u auto, pa je ovo prva veća posljedica udara kamiona u kuću (prilikom kojeg se pomakla i konstrukcija kuće!) ili od kamionima uništene naše ulice i susjedne – navodi. Pita se ‘što još treba čekati?’.

001solinska ogresta

-Da nam se u potpunosti sruši kuća, da se sruši po nama pa da poginemo i ne pravimo vise ‘probleme’?!?! Od gradonačelnika samo šutnja u svibnju je detaljno saznao za sve probleme od moje mame, a dvije bivše kolegice, i opet se ništa nije napravilo! I opet nam je nanesena ogromna šteta, ponovno materijalna i psihička! I tko će to platiti opet? Pa mi naravno!!! Treba kompletno razrušiti dva zida u kuhinji i dnevnom boravku, koji su renovirani prošlog travnja! U mojoj sobi se laminat potpuhao-treba ga mijenjat, namještaj se natočao vodom! I onda ćemo u to sve uložiti velike novce, a agresori se vraćaju 15.9. i planiraju nastaviti s radovima jer kako kažu imaju sve potrebne dozvole, koje je naša korumpirana gradska vlast ispotpisivala, iako je sve nelegalno! P.S. Svaka stručna pomoć je dobrodošla! – napisala je Ogresta.

Foto: Victoria Ogresta Facebook

Pročitajte još

I na aerodromu se osjeća manjak radne snage, motiviraju zaposlenike izdašnim nagradama

Ivana Mijić Vulinović

DOJAVITE LOKACIJE ŽIVIH JEDINKI Periske – jeste li ih vidjeli?

Dulist

MINISTAR GLAVINA NAJAVIO Turističke zajednice imat će veće ovlasti

Dulist