DuList PROMO

STANIĆ DONOSI NOVI RECEPT Cheesecake s jabukama

stanic promo

Danas vam predstavljamo zanimljiv recept koji će razmaziti vaše nepce – Cheesecake s jabukama. Ova neodoljiva kombinacija kremastog sira, hrskavih keksa i sočnih jabuka stvorit će savršenu harmoniju okusa u svakom zalogaju. Priprema ovog slatkog remek-djela je jednostavna, a rezultat je fantastičan desert koji će oduševiti vaše ukućane. Ovaj recept donosimo u suradnji s Diskontom Stanić gdje možete kupiti Philadelphia krem sir koji se smatra najboljim izborom za cheesecake.

stanic promo2

 

SASTOJCI:

500 g Philadelphia krem sira
300 g zobenih keksa
260 g jabuka
100 g maslaca + 40 g maslaca za crumble + 20 g maslaca za jabuke
50 g zobenih pahuljica
50 g smeđeg šećera
80 g šećera u prahu
35 g meda
6 g cimeta
20 g pekan oraha
50 g pšeničnog brašna
2 jaja
50 g gustina + 20 g jabuka

stanic promo1

PRIPREMA:

1. Zobene kekse sameljite u sjeckalici ili ih zdrobite valjkom za tijesto kroz krpu, a zatim ih pomiješajte s 100 g mekanog maslaca.

2. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a stranice premažite s malo maslaca. Pripremljenom smjesom obložite kalup za torte i stavite u hladnjak na 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°C.

3. Zatim kalup za tortu s donje strane čvrsto omotajte aluminijskom folijom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta.

4. Jabuke ogulite i narežite na četvrtine pa poprečno (na trokute). U zagrijanoj tavi otopite 20 g maslaca i dodajte nasjeckano voće, smeđi šećer i ½ žličice cimeta. 20 g gustina razmutiti u čaši hladne vode (cca 50 ml) i uliti u jabuke kada voće pusti sok i šećer se otopi. Promiješajte i ostavite da se ohladi.

5. Kalup za tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ne gasite pećnicu, smanjite temperaturu na 170°C.

6. Pomiješajte Philadelphia krem sir sa šećerom u prahu, preostalim krumpirovim brašnom i jajima. U zasebnoj zdjeli pomiješajte 40 g maslaca s medom, zobenim pahuljicama i nasjeckanim pekan orasima da dobijete crumbel mrvice.

7. Pečenu i ohlađenu podlogu nadjenuti sirnom smjesom, po vrhu posložiti jabuke i obilato posuti crumbleom.

8. Kalup za torte stavite na lim za pečenje. Pleh za pečenje napunite kipućom vodom. Cheesecake pecite 45 minuta u vodenoj kupelji. Ukoliko je crumbel prije tog vremena već porumenio, pokrijte vrh kalupa aluminijskom folijom.

9. Nakon pečenja kolača ugasite pećnicu i ostavite cheesecake unutra s malo otvorenim vratima. Pričekajte najmanje sat vremena prije nego kolač izvadite iz pećnice. Poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije ili šlagom i preljevom od karamele.

Cjelokupnu blagdansku ponudu Diskonta Stanić pogledaj OVDJE.

Pročitajte još

Kako uz kupnju točno ovih proizvoda vaša košarica može postati prava dobitna kombinacija?

DUBROVNIK SEA SUN HOTELS Poziv za najam smještaja sezonskih radnika

Dulist.hr

KONOBA BELVEDERE Najpoznatije mjesto za marende u Dubrovniku

Dulist.hr