Aktualno

SRPANJ I KOLOVOZ ZAKAZALI I U PORTU Iva Mičić: Manje gosta, niže cijene!

DSC6764 1

Tragom sve glasnijih šuškanja kako sezonom, koja je toliko obećavala u najavama, u nijednom segmentu turističke ponude Grada nema baš pretjeranog oduševljenja, provjerili smo kakva je situacija u gradskom portu. Je li potražnja za turističkim uslugama na moru veća, ista ili lošija nego prošle godine. Odgovore nam je dala dugogodišnja bookerica Iva Mičić.

iva micic

– U početku je sve bilo bajno, idealno… Čak je krenulo intenzivnije nego što smo očekivali, ali su onda 7. i 8. mjesec zakazali. Iako to ne mora nužno bit mjerilo, jer ima još sezone pred nama – optimistična je ipak Iva, koja nam otkriva i kako su se cijene morale smanjiti.

– Nije bilo druge nego prilagodit se tržištu, odnosno znatno manjoj potražnji – rekla je Mičić, koja na temelju niza godina iskustva vjeruje kako bi rujan mogao popraviti, za sada, lošiji prosjek.

– Očekujem najbolje goste uvijek u 9. mjesecu, jer tada nam dolazi finija klijentela visoke platežne moći. Samo se treba malo strpiti. Realno uvijek su srpanj i kolovoz bili lošiji od perioda koji nazivamo ‘bablje ljeto’. Sad je tu dosta Talijana, oni vazda traže ‘skonto’. Koliko god se mi zavaravali ovo je dio ljeta u kojem je najmanje kvalitetne klijentele. No sada je problem, kako sam već navela, i manji broj gosta koji traže usluge ovoga tipa. Ma uopće je manje gosta u Gradu, pa to je svima od oka jasno – zaključila je Iva.

DSC6764

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist