Politika

Srđevci pregovarali s Laburistima, HSLS-om i HDZ-om

srdj je nas094

Ovih dana intenzivno se vode pregovori oko formiranja Gradskog vijeća, a koje je najavljeno za subotu 15. lipnja. Za većinu u Gradskom vijeću potrebna je podrška trinaest vijećnika, no čini se da obje strane, i one dojučer vladajućih (HNS/SDP/DDS), kao i oporbenih (HDZ) još uvijek nemaju onu jednu prijeko potrebnu 'ruku'.

Kao što su ranije najavili lista "Srđ je Grad" izvijestila je javnost o dosaašnjim pregovorima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U protekla smo tri dana obavili razgovore s onim političkim strankama koje su nakon završenih izbora za gradonačelnika izrazile spremnost uspostaviti dijalog. Riječ je o Laburistima, HSLS-u i HDZ-u. 

U navedenim razgovorima naš je primarni cilj izboriti predsjednika Gradskog vijeća koji će se oduprijeti pritisku i odbiti staviti UPU platoa Srđ na dnevni red sjednice Gradskog vijeća. U tome za sad nismo uspjeli. Spremni smo nastaviti razgovore koji bi nas približili tom cilju. 

Podsjećamo, UPU platoa Srđ je dokument koji je u ovom obliku došao do faze izglasavanja na Gradskom vijeću na koruptivan način i protiv kojega se izjasnilo preko 10.000 građana Dubrovnika. Poštivanje njihove volje jedan je od glavnih ciljeva političkog angažmana ljudi s liste broj 9.

Kandidacijska lista grupe birača „Srđ je Grad“

Pročitajte još

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist