Aktualno

Srđevci pozivaju na konzultacije o PPU-u i GUP-u

srdj prvi nesluzbeni (3)

Građanska lista „Srđ je Grad“ poziva sugrađane na konzultacije s neovisnim stručnjacima, arhitektima i urbanistima koji će ih u četvrtak, 19. rujna od 18 do 20 sati u Gradskoj vijećnici uputiti kako podnijeti primjedbe na aktualne prijedloge izmjena dubrovačkog PPU-a i GUP-a.

Također, pomoći će razjasniti nedoumice nastale nakon izlaganja materijala i javne rasprave.
– Povod ovom susretu naših vijećnika, stručnjaka i prijatelja liste „Srđ je Grad“ sa zainteresiranim građanima su svakodnevni kontakti u kojima se građani pitaju kako podnijeti primjedbu ili gdje i kako doći do objašnjenja odredbi Prijedloga izmjena PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika, čije javno izlaganje je upravo u tijeku – kažu Srđevci.

Podsjećaju kako rok za podnošenje primjedbi na izmjene GUP-a traje do ponedjeljka, 23. rujna.

– Susret u Gradskoj vijećnici bit će prilika da vam naši upućeni i stručni sugrađani pojasne sve nejasnoće koje imate vezane uz izložene materijale, te vas upute kako službeno uputiti primjedbe. Sigurni smo da je povoda za primjedbe uistinu puno, osobito nakon javne rasprave na kojoj smo doznali da je cijeli Grad građevinska zona, izuzev dijela Petke, a umjesto projekata iz prijedloga izmjena GUP-a dobili smo izlaganje gradonačelnikove liste želja i vizije Grada koja nije sadržana u prezentiranoj dokumentaciji!? – ističe se iz poziva građanske liste, u kojem na kraju kažu:

– Nemojmo ostati skrštenih ruku i njorgati o „Zori dubrovačkoj“, već pročešljajmo svi zajedno, uz pomoć neovisnih stručnjaka sve sporne točke Prijedloga izmejna PPU-a i GUP-a, uputimo primjedbe i aktivno sudjelujmo u proceduri donošenja presudnih odluka po budućnost naše djece. Pridružite nam se i pokažite kako Vam je stalo do budućnosti Grada – poručuju iz KLGB „Srđ je Grad“.

Pročitajte još

JAVLJA HZZO Od petka do ponedjeljka uputnice i recepti samo na papiru

Dulist

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist